top of page
blog.jpeg
  • תמונת הסופר/תAyelet Rosenfeld

התפריט המנצח ליום כיפור


ערימה של אורז מבושל עם גזר ושקדים בתוך צלחת צבעונית

לקראת יום כיפור אני רוצה להזכיר לכם שוב את התפריט שהוא ממש השילוב המנצח.

התפריט הקבוע שלי לארוחה המפסקת. כל מי שהכין אותו דיווח לי שהצום עבר פשוט בקלות!! ממליצה בחום. זה פשוט עובד.


הארוחה המפסקת הטובה בעולם


כמה תובנות לפני צום יום כיפור:

  1. הארוחה המפסקת צריכה לתת לנו ערך תזונתי מאוד גבוה, שמתפרק לאט בגוף ועקב כך נותן תחושת שובע לאורך זמן.

  2. זיכרו, ירקות, מרקים – מתעכלים ונספגים מאוד מהר. בד"כ אני מאוד בעד שילוב ירקות ומרקים בתזונה, הם חובה כחלק מהתזונה היומיומית מכיוון יש להם ערך תזונתי גבוהה מאוד, אבל ביום כיפור, בגלל העיכול המהיר שלהם, חבל לטעמי "לבזבז" את המקום בבטן עליהם בזמן הארוחה המפסקת.

  3. אני כן ממליצה לאכול ירקות במהלך היום כולו כדי לתת לגוף את כל המינרלים, הויטמינים והחומרים שהגוף צריך.

איך ומה לאכול במהלך היום לפני הצום?

  • הארוחה המפסקת היא בערך בשעה 5. לכן אני ממליצה באותו בוקר לאכול דייסת שיבולת שועל מועשרת בטחינה גולמית יחד עם תפוח מגורר ואגוזים,

  • בצהרים מרק עמוס בירקות (כאן אני כן ממליצה על מרק, הוא יתן את המינרלים החשובים ועד הארוחה המפסקת נהיה שוב רעבים כי הוא מתעכל מהר)

  • ורק אח"כ ארוחה מפסקת.

  • ממליצה לנשנש פירות ואגוזים במהלך היום אם בא לכם לנשנש משהו.

הארוחה המפסקת

לפני מספר שנים, הגעתי לנוסחה מדהימה של מה לאכול לפני הצום.

כל שנה מאז אני מכינה את אותו מאכל (שהוא גם טעים בטרוף…) וזה מחזיק אותי בצורה מדהימה לאורך כל הצום. אמא שלי אפילו מגיעה כל שנה לקחת סיר עם אוכל.

בזמן לימודי הנטורופתיה שלי בזמנו המרצה לתזונה טענה שזה שילוב מנצח. וזה אכן כך.

השילוב המנצח הוא מג'דרה (מאורז מלא עם עדשים) עם כנפיים ובטטות בתנור.

המג'דרה והכנפיים נותנים חלבון איכותי, ויטמינים, מינרלים ופחמימה שמתפרקת לאט בגוף.

הבטטות נותנות פחמימה איכותית וויטמינים.

רבים שאלו אותי למה דוקא כנפיים?

זה פשוט עובד. אם אתם רוצים חלק אחר של העוף – אין בעייה. השתמשו בכל חלק אחר שאתם מעדיפים. ואם אתם רוצים מנה טבעונית – גם אין בעייה – השתמשו בטופו או בטמפה במקום הכנפיים.

המתכונים


מג'דרה עם כנפיים (לגירסה טבעונית – טופו או טמפה)


רכיבים: 1 בצל גדול קצוץ 2 כוסות אורז עגול מלא (או בסמטי מלא) 1 כוס עדשים ירוקות (הכי טוב אם יהיו מונבטות, אבל לא חובה. אם לא, יש להשרות למשך שעתיים במים רגילים) 1 כפית כמון (לא חובה) 1 כפית זרעי כוסברה טחונים (לא חובה) מלח פלפל 3 כפות שמן זית בערך 1 ק"ג כנפי עוף מנוקות (או 2 חבילות טופו /טמפה) מעט רוטב סויה או מעט מלח

אופן ההכנה:

  1. לטגן את הבצל עד להזהבה (אני מעדיפה את שיטת הטיגון ההפוך, טיגון עם מים שבסופו מוסיפים את השמן. מי שלא מכיר, יש לטגן רגיל על אש לא גבוהה כדי שהשמן לא יעלה עשן)

  2. להוסיף את האורז, העדשים, התבלינים ולערבב.

  3. להוסיף 1/2 5 כוסות מים.

  4. להביא לרתיחה, לכסות, להנמיך לאש קטנה ולבשל בערף 40 דקות עד שהאורז מוכן.

  5. להעביר את האורז לסיר שניתן להכניסו לתנור (אפשר פיירקס עם מכסה)

  6. להניח מעל האורז את הכנפיים, למרוח מעט רוטב סויה על הכנפיים.

  7. לכסות ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

  8. לבשל בתנור בערך 1/2 שעה כשהכלי מכוסה.

  9. להוציא את המכסה ולבשל עד שהכנפיים מקבלות צבע (עוד 20 -15 דקות בערך ).

בטטות אפויות

רכיבים: בטטות מעט שמן זית


אופן ההכנה:

  1. לחתוך בטטות לפרוסות עגולות ולהניח בשכבה אחת על תבנית תנור המכוסה בנייר אפייה.

  2. למרוח במעט שמן זית. לאפות בתנור שחומם ל- 180 מעלות עד שהבטטות מקבלות צבע.

גמר חתימה טובה וצום קל, איילת נ.ב. ספרו לי כאן – האם הכנתם את המנה ואיך עבר לכם הצום?

207 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page