סבי ז"ל היה מכין כל שנה את החרוסת המיוחדת שלו.
בשלב מסויים החליטה אימי לקחת ממנו את המתכון על מנת שתוכל להמשיך ולהכין אותה אחריו.
היום החרוסת הינה הלהיט של פסח. אימי מכינה אותה כל שנה ומחלקת קופסאות.
יותר מכך, לפני כמה שנים התארחנו לליל הסדר אצל משפחה בארה"ב ולא ויתרנו על החרוסת. אימי לקחה את כל הפרודוקטים איתה (ובעקבות כך התעכבה רבות בבדיקה הביטחונית בשדה התעופה) ובישלה ממש לפני פסח.
מכיוון שזו החרוסת המנצחת עבורנו החלטתי לצלם את אימי מכינה את החרוסת, שלב אחר שלב כדי שתוכלו לראות, ללמוד (ואולי לטעום).
החרוסת הטובה בעולם - מתכון
רכיבים
2 חבילות תמרים מגולענים בואקום
קומקום מלא מים רותחים
שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים קלופים ואגוזי לוז (150 ג"ר מכל אחד - לא קלויים ולא מומלחים)
אופו ההכנה
על אש בינונית, לשים בסיר את התמרים ולהוסיף מעט מים רותחים.
לערבב ולמעוך תוך כדי את התמרים. כל פעם ששמים לב, יש להוציא את עוקצי התמרים שנמצאים בעיסה.
להתחיל ולהוסיף מים לאט לאט תוך כדי בישול עד שמקבלים ממרח יחסית דליל.
להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל בערך ½ שעה. לערבב לעיתים קרובות ואם התערובת מסמיכה להוסיף עוד מים.
לקרר מעט ולהוסיף את תערובת האגוזים והשקדים.
להעביר למקרר.
וזהו, טעים טעים.
כמו תמיד אשמח לשמוע את תגובותיכם כאן למטה. ספרו לי על החרוסת שלכם או כל דבר שעולה על דעתכם.
חג פסח שמח,
איילת
נ.ב. דרך אגב, בתמונה למעלה זו אני בגיל 4 קראת את ההגדה של פסח…
Hozzászólások