אחת מהעוגות הטעימות שעשיתי היא עוגת שוקולד, שבמקום קמח אני משתמשת ב… שעועית שחורה 🙂
כן!
זו אחת מעוגות השוקולד הטעימות ביותר שתטעמו.
בדיון שהתקיים בפייסבוק השבוע נשאלה שאלה "האם למישהו יש מתכון טוב לעוגה שמכילה קמח מלא?" וידיד יקר ענה כך:
אז נכנסתי למטבח, טחנתי, צילמתי, ערבבתי, צילמתי, אפיתי ושוב צילמתי, והכנתי לכם את המתכון הבא על מנת שתוכלו להנות גם אתם מהטעם הנפלא.
תכינו את המצרכים הבאים:
דבר ראשון יש לטחון את השעועית השחורה
ואז להוסיף את שאר הרכיבים של העוגה ולהמשיך לטחון.
אני לא אוהבת כל כך מתוק והמתיקות של הדבש וסוכר הקוקוס הספיקו לי. אם אתם רוצים יותר מתוק – הוסיפו עוד סוכר קוקוס. לטעמי אין צורך.
זה אמור להראות כך:
להעביר לתבנית מכוסה בנייר אפייה:
ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 35-40 דקות:
להוציא ולקרר על רשת.
בינתיים להכין את הציפוי. אלו הרכיבים של הציפוי – 2 מרכיבים בלבד:
להמיס את הרכיבים של הציפוי. אפשר בכלי זכוכית במיקרו, ולערבב כל 30 שניות, ואפשר על קערת מים רותחים על הגז.
לשפוך על העוגה, לקרר, ולהנות!
ולמתכן - עוגת שוקולד לאמיצים
רכיבים לעוגה:
2 כוסות שעועית שחורה מבושלת (אפשר מונבטת)
4 ביצים
¼ כוס שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
½ כוס דבש
¼ כוס סוכר קוקוס (אפשר יותר אם רוצים שהעוגה תהייה מתוקה יותר)
¼ כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
½ כפית סודה לשתייה
לציפוי:
½ כוס שוקולד צ'יפס מאיכות טובה
¼ כוס חלב שקדים
אופן ההכנה
לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
לטחון במעבד מזון את השעועית השחורה עד לקבלת מחית.
להוסיף את שאר החומרים ולהמשיך לטחון עוד 1-2 דקות.
להעביר לתבנית אפייה מאורכת שמכוסה בנייר אפייה
לאפות כ- 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי
להוציא ולקרר.
להכנת הציפוי
להמס את השוקולד עם החלב או בכלי זכוכית במיקרו או על מים חמים על הגז.
לשפוך על העוגה הקרה ולקרר.
אני מחכה לראות מי האמיץ מבניכם להכין את העוגה? ספרו לי בתגובות