top of page
blog.jpeg
  • תמונת הסופר/תAyelet Rosenfeld

עוגת שוקולד לאמיצים



אחת מהעוגות הטעימות שעשיתי היא עוגת שוקולד, שבמקום קמח אני משתמשת ב… שעועית שחורה 🙂


כן!


זו אחת מעוגות השוקולד הטעימות ביותר שתטעמו.


בדיון שהתקיים בפייסבוק השבוע נשאלה שאלה "האם למישהו יש מתכון טוב לעוגה שמכילה קמח מלא?" וידיד יקר ענה כך:



אז נכנסתי למטבח, טחנתי, צילמתי, ערבבתי, צילמתי, אפיתי ושוב צילמתי, והכנתי לכם את המתכון הבא על מנת שתוכלו להנות גם אתם מהטעם הנפלא.


תכינו את המצרכים הבאים:


רכיבים לעוגה - 4 ביצים, 1/4 כוס סוכר קוקוס, 1/2 כוס דבש, 1/4 כוס שמן קוקוס, 2 כוסות שעועית שחורה, 1/4 כוס קקאו, 1 כפית אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתייה

דבר ראשון יש לטחון את השעועית השחורה


שעועית שחורה טחונה במעבד מזון

ואז להוסיף את שאר הרכיבים של העוגה ולהמשיך לטחון.


אני לא אוהבת כל כך מתוק והמתיקות של הדבש וסוכר הקוקוס הספיקו לי. אם אתם רוצים יותר מתוק – הוסיפו עוד סוכר קוקוס. לטעמי אין צורך.


שעועית שחורה טחונה יחד עם עוד מרכיבים

זה אמור להראות כך:


כל התערובת שנטחנה במעבד מזון. הכל חום בגלל אבקת הקקאו

להעביר לתבנית מכוסה בנייר אפייה:


תערובת העוגה בתוך תבנית אפייה

ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 35-40 דקות:


העוגה נאפת בתוך התנור

להוציא ולקרר על רשת.


בינתיים להכין את הציפוי. אלו הרכיבים של הציפוי – 2 מרכיבים בלבד:


רכיבים של הציפוי - 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס, 1/4 כוס חלב שקדים

להמיס את הרכיבים של הציפוי. אפשר בכלי זכוכית במיקרו, ולערבב כל 30 שניות, ואפשר על קערת מים רותחים על הגז.


לשפוך על העוגה, לקרר, ולהנות!


עוגת השוקולד מוכנה. עם הציפוי שוקולד ושבבי שקדים מעל

ולמתכן - עוגת שוקולד לאמיצים


רכיבים לעוגה:

2 כוסות שעועית שחורה מבושלת (אפשר מונבטת)

4 ביצים

¼ כוס שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

½ כוס דבש

¼ כוס סוכר קוקוס (אפשר יותר אם רוצים שהעוגה תהייה מתוקה יותר)

¼ כוס אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום

½ כפית סודה לשתייה


לציפוי:

½ כוס שוקולד צ'יפס מאיכות טובה

¼ כוס חלב שקדים


אופן ההכנה

  1. לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.

  2. לטחון במעבד מזון את השעועית השחורה עד לקבלת מחית.

  3. להוסיף את שאר החומרים ולהמשיך לטחון עוד 1-2 דקות.

  4. להעביר לתבנית אפייה מאורכת שמכוסה בנייר אפייה

  5. לאפות כ- 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי

  6. להוציא ולקרר.

להכנת הציפוי

  1. להמס את השוקולד עם החלב או בכלי זכוכית במיקרו או על מים חמים על הגז.

  2. לשפוך על העוגה הקרה ולקרר.

אני מחכה לראות מי האמיץ מבניכם להכין את העוגה? ספרו לי בתגובות

996 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page