top of page
blog.jpeg
  • תמונת הסופר/תAyelet Rosenfeld

השבוע במטבח שלי

הי!!

השבוע קולגה שאלה שאלה מאוד חשובה, והרגשתי שבא לי לשתף את התשובה שלי איתך.

היא אמרה כך:

תקשיבי, אני נמצאת במקום ממש טוב היום. אני הולכת אחרי הלב שלי, אני נהנת מהעשייה שלי, אני אוהבת את העסק שלי ומלאה תשוקה.

מצויין! אמרתי לה.

והיא ענתה -

כן, זה מצויין, אבל מרוב שזה מצויין, ומרוב שאני מלאה תשוקה לעשייה שלי ורק רוצה לשקוע בתוכה, אני שוכחת את עצמי בדרך.

אני מרגישה את זה על הגוף שלי. עליתי במשקל, אני מנסה להוריד במשקל וממש לא מצליחה, ואני עייפה לעיתים קרובות יותר.

אני רוצה לאכול מאכלים שממלאים אותי באנרגיה, איך אני עושה את זה?

הנה מה שאמרתי לה:

  1. תחליטי ש- Self Care והטיפול בעצמך הוא חלק מהתוכנית העסקית שלך להצלחת העסק. ואם תחשבי על זה, זה באמת ככה. כי אם את תקרסי, העסק יקרוס. סלף קר חייב להיות חלק בלתי מתפשר בדרך שלנו כבעלות עסק.

  2. את רוצה להסתכל על עצמך מנקודת מבט הוליסטית. לא רק גוף, לא רק עסק, אלא גוף - נפש - עסק. את יותר מהגוף שלך ויותר מהעסק שלך. הגוף שלך והעסק שלך משקפים בחוץ את מה שקורה אצלך בפנים.

  3. אל תבחרי מה לאכול כדי לרדת במשקל.

  4. תבחרי מה לאכול שעושה לך ולגוף שלך טוב ונותן לך אנרגיה.

  5. תתארגני מראש. אל תחכי לרגע שתהייה רעבה, כי אז זה יהיה מאוחר מדי.

  6. תתחילי בקטנה. תוסיפי ירקות ירוקים לסלט שלך, תוסיפי סלט כל יום, וכד׳. משהו קטן שאת כבר יכולה להכניס לשגרה שלך.


הנה ההתארגנות שלי עם כמה דברים קטנים מהמטבח שלי שהכנתי השבוע כדי שתמיד יהיה לי מלאי מהאוכל שהגוף שלי הכי אוהב:

עכשיו זה הזמן של האפונה הטרייה

אין לך מושג כמה טעימה אפונה טרייה ואין מה להשוות לזו הקפואה.

הקפואה היא מצויינת, אני לא אומרת שלא, ויש לה גם ערך תזונתי גבוה, אבל הטעם של הטרייה שונה לחלוטין.

היא כל כך טעימה שנשנשתי לא מעט מהאפונים בזמן שפתחתי את התרמילים.

את האפונים אני מכניסה לקופסה אטומה ומקפיאה. ככה יש לי אפונה מעולה למהלך החודשים הקרובים (לפעמים אפילו לשנה שלמה).

אז בטח תגידו - זו עבודה קשה לשבת ולפתוח את התרמילים, אין לי סבלנות.

ואני אגיד - נכון, זו עבודה.

עשיתי אותה יחד עם הבת שלי והיה לי הכי כיף לעשות איתה יחד. תוך חצי שעה סיימנו וקיבלנו קופסה מלאה באפונים שתהייה לי לחודשים הקרובים.


מלאי של שעועית אדומה

אחד מהמאכלים שהכי חשובים לי להוסיף לתזונה שלי אלו הקטניות. מכיוון שקטניות כמו שעועית לוקח זמן לבשל אותם, אני אוהבת לבשל כמות ולהקפיא.

אני משרה בערך 1 ק״ג של שעועית במים למשך לילה, ואז מבשלת עד לריכוך, מעבירה לקופסאות ומקפיאה. כך יש לי תמיד מלאי.


ירוקים קצוצים ומוכנים לשמוש

אחד הדברים שאני עושה כל שבוע זה קוצצת מלאי של עלים ירוקים, מכל הסוגים, מה שיש לי במקרר, ומאחסנת בקופסה אטומה במקרר. ככה אני יכולה להוסיף בקלות לכל מאכל, במיוחד לסלט, ולשדרג את כל מאכל בערך תזונתי גבוה.



היום אני מבינה יותר ויותר כמה חשובה לי האנרגיה שלי. כמה חשוב לי ללכת אחרי הלב שלי, ובלי האנרגיה שלי אני לא אצליח לעשות את זה. כמה חשוב לי העסק שלי, ובלי גוף חזק, לא אוכל להשקיע בו.

אוכל מבחינתי זו אבן בניין משמעותית לחזק את עצמי.


******

רוצה למלא את המקרר באוכל לכל השבוע?

אם את רוצה להכניס שיגרה פשוטה ומהירה ולהכין לעצמך בקלות אוכל נכון שממלא אותך באנרגיה, ממליצה לך להסתכל על הקורס הדיגיטלי ״למלא את המקרר״.


290 צפיות

Comments


bottom of page