top of page
blog.jpeg

מרק חומוס ועדשים חמצמץ

  • תמונת הסופר/ת: Ayelet Rosenfeld
    Ayelet Rosenfeld
  • 24 בנוב׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

קערת מרק חומה עם ידית, ובפנים מרק חומוס ועדשים עם ירקות ירוקים

המרק הטעים הזה עשיר בקטניות (חומוס ועדשים), ולכן מכיךל כמות מאוד יפה של חלבון איכותי, סיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים שמפעילים את מערכת העיכול ומנקים את כלי הדם ממשקעי שומנים.

מעבר לכך הוא טעים, מנחם ומחמם.


רכיבים:

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן זית

5 שיני שום קצוצות

3 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים

2-3 קישואים מזן זוקיני (הירוק הכהה) קצוצים

1 כוס עלי תרד קצוצים

1 חבילת בוק צ'וי קצוץ (אפשר להחליף בעלי מנגולד)

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים

3/4 כוס עדשים ירוקות (לא מבושלות)

1 כפית כורכום

1 כפית קארי צהוב

פלפל שחור לפי הטעם

1 ליטר ציר ירקות

מים לפי הצורך

מיץ מ-1 לימון (אפשר יותר)

מלח


אופן ההכנה

  1. לטגן את הבצל טיגון הפוך עד להזהבה קלה.

  2. להוסיף 2 כפות שמן זית ואת שיני השום הקצוצות. לטגן 1 דקה.

  3. להוסיף את הסלרי, התרד, הבוק צ'וי והקישואים ולטגן עוד 2 דקות..

  4. להוסיף את התבלינים, החומוס, העדשים, ציר הירקות ולהוסיף מים עד לכיסוי.

  5. לכסות, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- 45 דקות.

  6. לכבות את האש ולסחוט מיץ לימון למרק.

 
 
bottom of page