יתרונות בריאותיים
מעבר להיותו פרי מרווה צימאון בימי הקיץ החמים, האבטיח ידוע גם כבעל תכונות בריאותיות רבות. הוא אנטי דלקתי ומסייע במצבים כגון: אסטמה, טרשת העורקים, סוכרת, סרטן המעי הגס ודלקות מפרקים.
ריכוז גבוה של נוגדי חמצון
אבטיח מתוק ועסיסי הינו גדוש בנוגדי חמצון מהחשובים ביותר בטבע.
הוא מהווה מקור מצוין לוויטמין C וכן לוויטמין A, במיוחד בזכות הריכוז הגבוה של בטא קרוטן שהוא מכיל.
האבטיח מהווה גם מקור יעיל לליקופן – פיגמנט מסוג קרוטנואיד בצבע אדום עז, ונוגד חמצון רב עוצמה כשלעצמו. נוגדי חמצון אלה נודדים בכל הגוף ומנטרלים רדיקלים חופשיים, חומרים העלולים להזיק לגוף בשלל דרכים.
מנת אבטיח (1 כוס = 152 גר') מספקת כ- 21% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C וכ- 17% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין A , באמצעות הקרוטנואידים שבו.
עוד על הליקופן באבטיח
אבטיח מהווה מקור מרוכז ביותר של הקרוטנואיד ליקופן, הידוע במיוחד בשל הימצאותו בשפע בעגבניות ומוצריהן. ליקופן מצוי בכמות גדולה גם באבטיח ובמנגו ונחקר רבות בזכות איכויותיו כנוגד חמצון וכגורם אנטי- סרטני. בניגוד לפיטונוטריאנטים רבים אחרים, שיעילותם נבדקה רק על בעלי חיים, ליקופן נבדק היטב גם בבני אדם ונמצא יעיל ביותר בהגנה מפני סוגים שונים של סרטן, כולל סרטן הערמונית, השד, רירית הרחם, הריאות, המעי הגס והחלחולת.
מעבר לכל זה, הוא ממש ממש טעים.
ולגבי הסוכר שיש בו – כן, יש בו סוכר, כמו בכל פרי אחר. לכן מי שצריך לשים לב בגלל בעיה בריאותי / עודף משקל – פשוט לשים לב.
מעבר לכך אבטיח הוא מעולה.
סלט אבטיח מעולה
הנה סלט אבטיח מעולה, שהתחלתי לאכול לאחרונה בארוחת הבוקר
- ½ אבטיח קטן חתוך לקוביות קטנות
- 3 כפות שמן זית
- מיץ מ-1 לימון
- פלפל שחור ומלח
- חבילת עלי חסה או רוקט
- 40 גר' שקדים קלופים
- 1 בצל סגול פרוס לפרוסות
- חופן צנוניות פרוסות דק
- לערבב הכל ולהגיש.
בתאבון!!