האוכל מהווה מרכיב מרכזי במהלך החג.
לפעמים לא מפסיקים לאכול…
אז רגע לפני שאנחנו עמוק בתוך הבישולים והצלחות, חשבתי שכמה טיפים פשוטים וקלים ליישום, יכולים להפוך את כל החודש הקרוב (וזו תקופה ארוכה דיה), לבריא יותר, מזין יותר, ואפילו טעים יותר.
-
החליטו שכל ביס נחשב
חוש הטעם מהווה את הסיבה הראשונה לכך שאנחנו אוכלים. זה בדיוק המפתח לאכילה בריאה יותר בחיים.
הפסיקו לאכול עם נקיפות מצפון (כי הרי תאכלו בכל זאת מהעוגה שאתם אוהבים).
נקיפות מצפון, והחלטה להימנע מדברים, יגרמו בסופו של דבר להתנפל על העוגה ולאכול את כולה.
במקום מניעה, החליטו לאכול פרוסה אחת דקה, במקום את העוגה כולה. כדי ליהנות לגמרי מטעמו של האוכל, התענגו על כל ביס.אבל צריך לזכור משהו אחד – החליטו מה מתאים לכם ועמדו מאחורי ההחלטה.
מאוד קל להיסחף ולשכוח מההתחייבות שהתחייבנו לעצמנו. ז"א שאם החלטתם לאכול מנות קטנות, עמדו בהחלטה שלכם, אם החלטתם לא לאכול קינוחים – עמדו בהחלטה, אם החלטתם לטעום ביס אחד מכל דבר – אל תיקחו שני ביסים ואם החלטתם שאתם אוכלים בחג בלי חשבון, נהנים ולא רוצים לחשוב על בריאות , עשו זאת בלב שלם ואל תרגישו לרגע נקיפות מצפון.
ולכן, ההחלטה שלכם צריכה להיות חכמה ולא כזו שגורמת לכם תחושה של פספוס, החמצה ונקיפות מצפון. -
שדרגו את המתכונים האהובים עליכם
את רוב המתכונים שאתם אוהבים ניתן לשדרג ולהכין בצורה בריאה הרבה יותר. הנה, כאן תוכלו לראות מאמר שכתבתי – מה להחליף במה?
מעבר לכך, בשר אדום החליפו בהודו אדום, השתמשו יותר בעוף, הימנעו מסלטים קנויים ותעשייתיים ושלבו הרבה ירקות בארוחה.
איך? הנה דוגמה –
לכל מתכון של קציצות תמיד ניתן להוסיף קישואים מגוררים ועלים ירוקים. הוסיפו אותם.
פזרו עלים ירוקים על כל מאכל
תמיד הגישו ירקות אפויים או מבושלים עם המנה העיקרית -
זכרו משהו חשוב מאוד – הסלט הוא המנה העיקרית
התחילו כל ארוחה עם צלחת גדולה של סלט ירקות. זכרו להכין סלט צבעוני ומגוון עם שפע עלים ירוקים כבסיס, ועליהם כל צבעי הקשת – פלפלים צבעוניים, כרוב מכל הצבעים, ברוקולי, שומר, סלק, גזר וכו'. ועם הסלט הזה תפתחו את הארוחה.
פעולה קטנה כזו תתן לכם המון: גם הקיבה תתמלא ותרצו לאכול פחות, שהרי לסלט יש נפח גדול אבל כמות קטנה מאוד של קלוריות, ולכן חיישני הנפח בקיבה יפעלו מיד וישדרו למח תחושת שובע, ובנוסף, כשאתם אוכלים סלט דבר ראשון, כשמערכת העיכול עדיין ריקה, ספיגת כל הויטמינים והמינרלים ונוגדי החמצון וכל הערך הגבוה שיש בירקות היא מהירה ויעילה מאוד. כך תדאגו תמיד להציף את הגוף שלכם בערך תזונתי גבוהה. -
בחרו בחכמה את הנשנושים בין הארוחות
לנשנושים יש שני תפקידים חשובים באורח חיים בריא. כאשר בוחרים אותם בחכמה הם מהווים דרך מעולה להוסיף עוד ערך תזונתי לגוף ובנוסף הם מחזיקים אותנו בין הארוחות שלא נאכל שטויות. בחרו בחכמה, למשל – פירות, ירקות, אגוזים, שקדים וגרעינים לא קלויים ולא מומלחים.
-
צורת הבישול וכלי הבישול קובעים מאוד
מלבד השימוש ברכיבים איכותיים כמו שמנים מכבישה קרה, דגנים מלאים ועוד, יש לשים לב לצורת הבישול וכלי הבישול. לגבי צורת הבישול – אנחנו יודעים – פחות לטגן, יותר לבשל ולאפות.
לגבי כלי הבישול – עצם האירוח בחגים גורם לנו להשתמש המון בכלים חד פעמיים. מעבר לפגיעה החמורה באיכות הסביבה, צריך לזכור שבישול בכלי האלומיניום פוגעים מאוד בבריאות. אני אוהבת להשתמש בנייר אפייה ולא בנייר אלומניום. מחקרים מצאו משקעי אלומיניום במוחם של חולי אלצהיימר. אלומיניום נכנס למערכת הלימפה ועובר דרכה לכל הגוף. מסוכן – אל תשתמשו. אז יהיו קצת יותר כלים לשטוף , לא קרה כלום.
שתהיה שנה מלאת בריאות, מלאת שפע שמחה ואהבה
באהבה גדולה
איילת
תודה, קצר ומועיל.
הארוחות קצת יותר קלות השנה, סלטים מרובים בפתיחה.
מחזקת את ידייך בנושא הכלים החד פעמיים. המשפחה שלי אתי ואין לנו בעיה לשטוף כלים – לפעמים גם של 25 סועדים ויותר. החג הרבה יותר חגיגי בכלים יפים ואמיתיים.
שנה טובה
שלום איילת שנה טובה גם לך ותודה על כל הטוב והמידע המובן והמזמין המסיע ליצירת שינוי בברכה מירה
תודה! טיפים מעולים. לוקחת בשתי ידיים
תודה לך איילת על כל הטיפים והמתכונים אוהבת את האתר.שנה טובה ומלאת מתכונים.
תודה חנה יקירה.
שנה נפלאה לך וליקירייך
תודה רבה איילת על הטיפים החשובים ועל המידע הרב שאת מעבירה לאורך כל השנה.
שתהייה לך שנה טובה ושכולנו נדע לעשות שינויים שיתרמו לנו בריאות שימחה והרגשה טובה.
תודה אסתר יקירה,
שתהייה שנה נפלאה גם לך וליקירייך
איילת,
תודה רבה שקיבצת את כל ההמלצות. נהדר.
רציתי לשאול: במתכונים לתנור כשמדובר (20 דקות הראשונות עם נייר אלומיניום) מה הדרך הטובה.
האם נייר אפיה עושה את העבודה ?
אולי 2 שכבות ?
תודה
גם אשמח לתשובה על שאלה זו
איילת תודה על הטיפים הנהדרים, שנה טובה מאושרת ומלאה בעשייה המבורכת שלך