סלט הינו המרכיב העיקרי לכל ארוחה.
חשוב לגוון בכל יום ולצרוך כמה שיותר ירקות, בכל הצבעים,
על מנת להרוויח מהם את מקסימום הויטמינים, המינרלים, אנזימי העיכול ונוגדי החמצון שאנו זקוקים להם על מנת שלמור על בריאות אופטימלית.
מעבר לאכילת ירקות שונים, מאוד חשוב להכניס לתזונה גם עלים ירוקים
שכן יש להם את הצפיפות התזונתית הגבוהה ביותר,
ז"א שהם מכילים את הכמות הגבוהה ביותר של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים ועוד חומרים שהגוף חייב.
אכלו בסלטים לא רק את המלפפון והעגבנייה – הוסיפו גם:
ארטישוק, אבוקדו, אספרגוס, סלק טרי, חסה, קייל, מנגולד, תרד,עלי בייבי, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה, שמיר,
בצלים בכל הצבעים, שום טרי, פטריות מכל הסוגים, פלפלים צבעוניים, שומר ועוד.
ניתן גם לשלב פירות טריים בסלטים, בעיקר בקיץ, אז הם מוסיפים רעננות וצבעוניות.
זכרו – ככל שהמזון קרוב יותר לטבע-כך הוא עשיר ברכיבים תזונתיים השומרים על בריאותנו.