מה שתבחרו זה בסדר גמור, לאכול מוצרים מהחי, או להיות טבעוני ולא לצרוך לגמרי מזון מהחי.
לא משנה מהי הבחירה שלכם, חשוב שלא תעשו נזק לגוף ולכן חשוב לי להדריך אתכם.
אין שום בעייה לאכול מאכלים מהחי, אולם יש לשים לב לכמות האוכל שאוכלים ולסוג המזון.
החלבון מהחי הוא חלבון מרוכז מאוד וכתוצאה גורם למספר בעיות בגוף.
דבר ראשון מעלה את חומציות הדם, מה שגורם להחלשת מערכת החיסון, להתפתחות בעיות בריאות,
להאצת בריחת סידן מהעצמות (על מנת לווסת את עודף החומציות של הדם-הגוף "לוקח" סידן –שהוא מינרל הגורם לתגובה בסיסית, מהעצם, על מנת לווסת את חומציות הדם הגבוהה).
מחקרים אחרונים הראו גם על הקשר בין חלבון מרוכז בתזונה והתפתחות סרטן.
בנוסף, חלבון מהחי לעיתים קרובות אף עתיר שומן רווי הנצמד לדפנות כלי הדם וגורם לאט לאט לתהליך טרשתי בו נחלשת דופן כלי הדם מחד, ומאידך הוא נסתם לאיטו.
אחד היתרונות של החלבון מהחי שהוא עתיר בויטמין B12.
מוצרי חלב גם הם שייכים לחלבון מהחי – עליהם מומלץ לוותר לגמרי – מאחר ובנוסף לכל שאר הבעיות אותן ציינו מקודם,
הם גם ממכילים לקטוז (סוכר חלב), המהווה גורם אלרגני אצל הרבה אנשים,
הם יוצרים ליחה בגוף, מעודדים תהליכים דלקתיים,
מכילים לעיתים קרובות הורמונים, מאיצים התפתחות סרטן ועוד.
למעט מוצרי חלב שאינם מומלצים כלל לצריכה,
ניתן לצרוך חלבון מהחי עד מקסימום 3 פעמים בשבוע.
חלבון זה כולל דגים, ביצים, עוף, הודו. ז"א שאם אכלנו לדוגמה עוף באותו היום, לא נאכל גם ביצה.