כאשר אנו רוצים להביא לשינוי מהותי באוכל הנאכל בביתנו, חשוב להבין שחלק מהותי ועיקרי ביותר הוא הפנמת העקרונות הנכונים בקבלת מתכונים בריאים. כשנפנים עקרונות אלו, נוכל לשדרג ולהבריא כמעט כל מתכון שעד כה הכנו אותו בצורה מסויימת (ולא בריאה במיוחד)-למתכון מנצח שיספק הנאה ובריאות כאחד.
אז מה העקרונות הללו?
נתחיל עם חומרי הגלם אותם נרצה להוציא מחוץ למטבח שלנו ונבדוק אילו חומרי גלם יתפסו את מקומם.
אז ככה: קמח חיטה לבן ומוצריו, סוכר לבן, דבש, אבקת אפייה, מלח שולחן, קורפלור, חלב, יוגורט, חמאה, מרגרינה,שמנים מזוככים, ג'לטין וביצים. שימו לב-יש מוצרים שניתן , מדי פ]עם לצרוך אותם, דוגמת ביצים או אבקת אפייה ללא אלומיניום, אך בכל השאר ננסה להשתמש כמה שפחות.
את מקומם של האחרונים נוכל להחליף ב-
ביצים– תפקידן להדביק את התערובת כדי שתתגבש. ניתן להחליף ב-טופו, חמאת שקדים/אגוזים, פשתן טחון, מחית פירות, קוזו, קמח חומוס, קמח סויה, אבקת אפייה נטולת אלומיניום, סודה לשתייה.
מלח שולחן פשוט-הוא עתיר בנתרן ומפר את איזון המינרלים בגוף-ניתן להחליף ב- מלח ים אטלנטי(אפור), רוטב סויה דל נתרן או מיסו.
יוגורט– מסמיך מעט את מרקם התערובת ומוסיף טעם חמוץ-מתוק-ניתן להחליף בכוס חלב סויה ובה כף מיץ לימון טרי.
קורנפלור– להסמכה-ניתן להחליף בקוזו.( הוא עמילן המופק מצמח הקוזו ומשמש כמסמיך נהדר לכל מיני סוגי מאכלים ומתכונים –דייסות, מרקים, צערובות שונות..)
קמח לבן-ניתן להחליף בקמח מלא (חיטה, שיפון, כוסמין).
חמאה– ניתן להחליף בשמן זית, חמאת שקדים, טחינה. (1 כוס חמאה=3/4 כוס שמן).
שמנים מזוככים– יש להחליף בשמנים מכבישה קרה בלבד!
מרגרינה-יש להחליף בשמנים מכבישה קרה בלבד או חמאת אגוזים.
ג'לטין-ניתן להחליף באגר אגר (זהו חומר צמחי המופק מאצות אדומות ומתפקד כחומר מקריש רב עוצמה) ותחליף מצויין לג'לטין.
סוכר-נמיר בתמרים, סירופ לתת, סירופ מייפל אמיתי, מולסה)
באופן כללי – כדי ליצור מתכונים בריאים, נדאג לפתוח את המחשבה והנכונות שלנו ליצירתיות גבוהה.
- נבין למשל שניתן ליצור ממרח מזין ובריא כמעט מכל קטנייה קיימת,
- ניתן להכין בבית מתבלים בריאים כגון פסטו,עגבניות, שום, זיתים, חצילים, קישואים, פלפלים ועוד ועוד.
- נרצה להשתמש הרבה ונוסיף היכן שניתן- עלים ירוקים כהים (מנגולד, חסה, תרד, פטרוזיליה, קייל, ברוקולי, כוסברה, שמיר, כרוב ירוק, תרד ועוד).
- נוסיף המון ירקות (סלק, כרובים, ברוקולי, גזר, אפונה ושעועית, אספרגוס, עגבניות, מלפפונים, גמבה ופלפלים צבעוניים (נוסיף לקציצות מן החי או קציצות מהצומח),
- נוסיף לפסטות מלאות, נקפיץ עם אורז מלא, נוסיף לקינואה,
- נמציא לנו מוקפצים מעניינים ומלאים בכל טוב,
- תמיד נוכל להעמיד סיר מרק משובח משאריות של הירקות שנשארו לנו בבית, בתוספת קטניות ותבלינים משובחים…
הכל תלוי בפתיחות שלנו, ביצירתיות שלנו ובהבנה-שאפשרי לייצר מתכונים נהדרים ובריאים-עם קצת עזרה של הדמיון המשובח שלנו…
סודות מהמזווה
מה צריך להיות במטבח? בארונות? במקרר? במקפיא?
אילו דגנים מומלץ לאכול? אילו שמנים?
מה אפשר להחליף במה כדי לשדרג מאכלים ולהפוך אותם לבריאים?
ועוד המון חומר נוסף – לחצו כאן לסודות מהמזווה
בהצלחה ובתאבון!