מי שמסתובב בשווקים או בסופר, שם לב לדוכני החמוצים שעמוסים בכל טוב.
העניין הוא שהזיתים שנמצאים שם בדוכנים בד"כ נראים מאוד מפתים.
הם תמיד כאלו מבריקים, ותמיד מתחשק לקחת זית ולנשנש.
העניין הוא, שכמו בכל עסק, גם מוכרי החמוצים בשוק, מטרתם היא למכור כמה שיותר,
ונמצא שכשהזיתים מבריקים, הם נמכרים הרבה יותר.
אז מה עושים המוכרים? שופכים שמן סויה מזוכך על הזיתים על מנת שיבריקו.
אני בד"כ כובשת זיתים בבית (זו תרפיה עבורי 🙂
אבל פעמים רבות אני גם קונה זיתים מהדוכנים בשוק.
המוכר, שאני קונה ממנו, כבר מכיר אותי.
בהתחלה הוא היה מתעצבן וכועס עלי,
אבל הוא אדם טוב לב ויקר, והוא למד שאני לא מוותרת.
כשאני קונה זיתים בדוכן, אני מבקשת מהמוכר שיביא לי זיתים "מבפנים",
ז"א שיביא לי זיתים ישר מהקופסה של הזיתים שנמצאת אצלו בתוך החנות,
ולא מהדוכן עצמו. אני אומרת לו במפורש שאני רוצה זיתים בלי שמן.
אז כן, בהתחלה הוא התעצבן, ופעם אפילו אמר לי שהוא לא מוכן להביא לי "מבפנים",
אז פשוט הלכתי לדוכן אחר,
אבל על הבריאות שלי ושל משפחתי אני לא מתפשרת.
הרבה פעמים הוא אפילו פתח קופסה חדשה,
רק כדי להוציא עבורי זיתים נקיים ללא שמן.
ומה עם זיתים שחורים?
אליהם אפילו יש לשים הרבה יותר לב.
יש הרבה זיתים שחורים שהם הושחרו.
בעיקר אלו ללא הגרעין, אבל לא רק הם.
זה אומר שהם היו זיתים ירוקים שנצבעו ע"י פחם או צבע מאכל שחור.
(חשבו רק כמה צבע היה צריך כדי להפוך זית ירוק לשחור.)
"זיתים שחורים" הם אלו שהבשילו עוד על העץ והפכו לשחורים,
ו"זיתים מושחרים" הם זיתים ירוקים שנצבעו. שימו לב.
אם יש לכם בבית קופסת שימורים של זיתים שחורים ללא גרעין לכו רגע ובדקו-
ברשימת הרכיבים על קופסת השימורים בד"כ כתוב זיתים מושחרים.
לכן יש לשים לב כפליים עבור זיתים שחורים.
יש גם לשים לב שהם לא נטבלו בשמן סויה כדי שיהיו מבריקים,
אבל גם יש לשים לב שהם לא הושחרו.
ואם אתם קונים זיתים בקופסאות שימורים או צנצנות סגורות,
שימו לב שאין שם חומרים משמרים או כימיקלים אחרים.
זכרו שאתם חייבים לשים לב למזון שאתם קונים ולא לקחת שום דבר כמובן מאליו.
להיות מודעים שהמאכלים שאתם קונים בשוק, בסופר או בחנות הטבע,
יש בהם המון ערך תזונתי ואין בהם רעלים כלל.
איך לעשות זאת?
להגיע להרצאה האינטרנטית שלי,
איך לבחור ואיך לקנות מאכלים נכונים?
שמתקיימת ביום ראשון הבא, 29.12.13,
דרך האינטרנט, בשעה 20:30.
שימו לב – ביום רביעי הקרוב מסתיימת ההרשמה.
שימו לב גם – ניתן לעשות מנוי בהנחה משמעותית לכל ההרצאות שיהיו בשנת 2014.
הנה, לחצו כאן לכל הפרטים על ההרצאה ועל המנוי
שבוע נפלא
איילת
בזיתי טאסוס יש סולפיטים ? או גופרית דו חמצנית?