אתמול ירדתי למכולת השכונתית, אחרי שהיינו מנותקים 4 ימים והבית די התרוקן מהאוכל.
האמת, לא צפיתי שהסערה תהייה כל כך חזקה, ולא התארגנתי נכון.
בד"כ בימי שישי אנחנו עורכים את הקניות השבועיות בשוק,
אולם בשבוע האחרון, רק ביום חמישי , כשהבוקר התחיל עם שלג סוער,
רק אז הבנתי שאין מצב שאלך לשוק השבוע.
ידעתי שיש עוד אוכל בבית, יש עוד קצת פירות וירקות למספר ימים,
ולכן לא הייתי לחוצה.
במהלך סוף השבוע בישלתי (כפי שראיתם בפוסט הקודם) מגוון מאכלים מכל מה שהיה במקרר.
אבל אתמול הכל נגמר. לא נשאר לנו לחם, וגם הקמח הסתיים כך שגם לא יכולתי לאפות לחם,
לא נשארו ירקות, עלים ירוקים, פירות – כלום!
החלטתי לרדת למכולת השכונתית לקנות כמה דברים,
במיוחד לחם וירקות שיהיה לארוחת הערב ולמחרת לסנדוויצ'ים לביה"ס ולחייל שנוסע לצבא.
אלא מה? שנים לא קניתי לחם במכולת השכונתית, והייתי די בהלם ממה שראיתי.
אף אחד מהלחמים במכולת לא היה ראוי לאכילה!! אף אחד מהם!!
הפכתי אחד אחרי השני, בדקתי את הרכיבים, הסתכלתי על הטבלאות,
וקיוויתי שאמצא משהו, לפחות סוג אחד שלא יעשה נזק כל כך גדול לגוף, ולא מצאתי.
היו שם לחמים לבנים, שזה היה ברור שאינם בריאים,
אבל היו גם לחמים מקמח מלא, והיו אפילו כאלו מחיטה טרום נבוטה.
חיטה טרום נבוטה – נשמע ממש בריא נכון?
זה מה שראיתי ברשימת הרכיבים:
הסתכלו על רשימת הרכיבים:
קמח מלא, נכון, אבל רק 45% ממשקל המוצר.
רק 11% מכיל חיטה טרום נבוטה. הרוב קמח.
מעבר לכך – חומרים משמרים, משפרי אפייה, מייצבים, שמנים מזוככים, אנזימים, מווסתי חומציות ועוד!!
אז האם הלחם הזה בריא או לא? התשבה ברורה.
הגוף יקבל פחמימה מהלחם, נכון, אולם מעבר לכך עוד כמות גדולה של פסולת מזיקה.
פסולת שתביא בסופו של דבר לבעיה בריאותית ולפעמים קשה ביותר.
לחם צריך להכיל קמח מלא, מים, ומחמצת בלבד.
אולי גם קצת מלח או שמרים (אם זה אינו לחם מחמצת), וזהו!
זו דוגמה אחת.
חשוב מאוד להבין למה מזון שכביכול נראה שהוא בריא אינו באמת בריא לנו.
איך לבחור ואיך לקנות מאכלים נכונים?
בעוד שבוע אני עורכת הרצאה אינטרנטית מקיפה בנושא:
איך לבחור ואיך לקנות מאכלים נכונים?
בהרצאה אני אתן עוד המון המון דוגמאות ואינפורמציה חשובה על מנת להבין מהו באמת אוכל נכון.
ואני רוצה להזמין אתכם להשתתף.
הנה, כאן כל הפרטים:
http://www.healthyfamily.co.il/lectures-2014
באהבה,
והמון בריאות
איילת
איילת בוקר טוב
את יכולה להסביר מהי מחמצת ? הא נין להכין לבד בבית ואיך
תודה מראש
הי לאה,
מחמצת הינה עיסת בצק שהוחמצה ומשתמשים בה להתפחת לחמים.
הטיפול במחמצת הוא מורכב, ואני לא כל כך עושה אותה לבד,
אבל משתדלת לקנות לחמים שהופםתחו עם מחמצת מכיוון שהיא בריאהיותר.
הנה את יכולה לקרוא כאן על מחמצת
היי איילת, תודה רבה שהארת את עיני. אני משתדלת תמיד לקנות לחם מחיטה מלאה וכשכתוב 100% אני לא קוראת את האותיות הקטנות.
אלמד להבא לקרוא את המרכיבים האחרים.
תודה, רבקה
תודה רבקה.
מעולה!
בהצלחה
אז איזה לחם נכון לקנות יש שם או שם חברה?
איזה לחם את אוכלת של איזו חברה
הי ליאת,
יש לחמים רבים – הרדוף, ד"ר מארק ועוד.
מה שחשוב זה לבדוק את המרכיבים.
אני בד"כ קונה את הלחם של תומר בירושלים.
איילת
איילת שלום!
חוץ מהלחם של תומר בירושלים יש עוד מקומות שמוכרים לחם מחמצת?????
בסופרים הרגילים אין לחמי מחמצת????
את ממש צודקת! ההטעיה בנושא הלחם היא כל כך מקוממת, ועדיין – לחם תופס מקום מאוד נכבד בתזונה של רוב האנשים – כולל כריכים לביה"ס, כולל ארוחת בוקר וארוחת ערב.
הענין הוא, שלא לכל אחד יש מאפיה אמינה במרחק סביר. אם במקרה גרים מעל המאפיה של תומר בלס או יפתח לחם – זה באמת יכול לסדר את נושא הלחם הבריא ואפשר לסמוך על איכות המרכיבים בלחם.
ומה עושה מי שלא? ומי שאין לו זמן לחפש מאפיה איכותית כל כמה ימים? ומי שהעלות של לחם איכותי נוגסת לו בכיס?
הכנת לחם ביתי היא מלאכה שנתפסת מורכבת מאוד אצל הרבה אנשים. אבל היא למעשה כל כך פשוטה, ויכולה להפוך להרגל יומיומי בכל בית. שלא לדבר על הריח שעולה בכל הבית… ברגע שעולים על מתכון טוב וטכניקה נכונה – הכל הופך להיות מאוד פשוט ואפשרי.
תודה על הפוסט פוקח העיניים!
הי מיכל,
הנושא אכן חושב
והכנת לחם ביתית אכן נתפסת כמסובכת הרבה יותר מאשר זה באמת.
פשוט מאוד לאפות לחם והסיפוק הוא עצום.
איילת
שלום איילת,
נשמח לקבל ממך מתכון לאפיית לחם איכותי ובריא, אם יש לך
אני אופה חלות כל יום שישי, אבל לחם לא ניסיתי
תודה
שרה
אז אין בסופר שום לחם ראוי? מה לעשות אם אין לי כישורי אפייה וגם לא חנות טבע קרובה?
הי עדי,
יש הרבה לחמים ראויים, יש רק לקרוא את הרכיבים ולבדוק מה הם מכילים.
יש בכל חנות טבע וגם בסופר – הרדוף, ד"ר מארק, הלחם של תומר ועוד.
איילת
הי
יש את עומר האופה שנמצא בבית זית , מכין לחם עפ"י בקשה מראש ועושה משלוחים עד הבית
0546773050
סיגלית כהן צבר
אילת שלום,
תודה על ההדרכה המצויינת שלך לגבי קנית לחם ועוד מוצרים.
קרה לי כבר כמה פעמים שקניתי לחם "בריא" והוא לא היה אפוי בפנים, ודווקא מהחברות הידועות והמומלצות,
התקשרתי אליהם והתגובה היתה מאוד אדישה ומעליבה.
שלום איילת,
תודה שהסבת את תשומת לבי לנושא מרכיבי הלחם. בקנייה הבאה אשים לב במיוחד למרכיבים. ירדנה
ירדנה
הבעייה בלחמים הבריאים שהם מאוד קשים לילדים או מאוד חמוצים…
איזה לחם את ממליצה לילדים (לחם של תומר טעים אבל אפילו לי קשה ללעוס אותו) ?
תודה מראש, אילנית
נתקלתי בכיכר לחם גדולה – "בראשית הלחם" בחנויות טבע וחלק מהמרכולים
הרכיבים: קמח מלא,קמח שיפון,מים, קמח חיטה 5%,קמח אורז מלא,גלוטן,שבולת שועל,לתת,קווקר(זה הרי שבולת שועל-לא?),מחמצת שאור,גרעיני חמניות ושיפון,מלח.
על פנין תמים ואיכותי וגם המחיר לכיכר ענקית משתלם. האם להאמין לרשימת הרכיבים?