אף אחד לא ידע שבפירה הזה אין חמאה…
6 תפוחי אדמה גדולים
1 ראש שום שלם
1/2 כוס אגוזי קאשיו מושרים לילה במים ומסוננים
1 כוס חלב שקדים + עוד לפי הצורך
מלח ופלפל
1 בצל גדול קצוץ לרצועות
אופן ההכנה
הכנת השום:
לחתוך את החלק העליון של ראש השום, להניח בכלי קטן לתנור, לשים מעל 1 כף שמן זית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. לאפות כ-45 ד' עד שראשי השום מתרככים. להוציא ולקרר מעט.
לסחוט החוצה מהקליפה את בשר שיני השום.
הכנת הפירה
לקלף את תפוחי האדמה, לחתוך לרבעים, לשים בסיר, לכסות במים ולבשל עד שיתרככו. לסנן היטב
בבלנדר לשים את אגוזי הקשיו יחד עם 1 כוס חלב סויה ולטחון היטב. להוסיף את בשר שיני השום ולטחון היטב.
בעזרת מועך למעוך את תפוחי האדמה, להוסיף את תערובת אגוזי הקשיו והשום ולערבב.
להוסיף חלב שקדים לאט לאט עד לקבלת המרקם הרצוי.
המרקם צריך להיות רק ונימוח.
לתבל במלח ופלפל לפי הטעם
הכנת הבצל
לטגן את רצועות הבצל טיגון הפוך, על אש בינונית-נמוכה, עד שהבצל מקבל צבע חום עמוק (אבל לא שרוף). זה לוקח זמן. בסוף הטיגון להוסיף 2 כפות שמן זית לתיבול.
הגשת המנה
להגיש את הפירה בצלחת הגשה ולפזר מעל את הבצל המטוגן