כאשר אנו חושבים על מרקים, אסוציאטיבית אנחנו קושרים אותם עם החורף הקר ובצדק – יש להם את היכולת האנרגטית והפיזית פשוט לחמם, אך אל נשכח שניתן גם להכין מרקי גספאצו' קרים ומרעננים.
מרקים יכולים להוות פתרון מצויין לארוחות ערב עשירות ומזינות, בעיקר אם הם עשירים ומכילים גם קטניות ודגנים. מאחר וישנם אנשים שעיכול של ירקות טריים קשה להם, המרקים הם פתרון נהדר לצריכת ירקות. מעבר לכך, יש רכיבים שנספגים טוב יותר אחרי הבישול, כמו בטא קרוטן, שהופך בגוף לוויטמין A, ונמצא בירקות כתומים ועלים ירוקים כמו גזר או בטטה, הוא נספג טוב יותר אחרי בישול.
יש לשים לב לאופן הבישול – לא לבשל זמן רב מדי ולא על אש גבוהה מדי, לבשל תמיד עם מכסה וכל זאת על מנת לא לאבד את הערך התזונתי של הירקות (למרות שכן, חלק ממנו הולך לאיבוד בזמן הבישול ולכן במהלך יום מומלץ לאכול גם ירקות מבושלים וגם ירקות טריים.).
ממש לא מומלץ להשתמש באבקות המרק למיניהן, אפילו אם הן לא מכילות מונוסודיום גלוטמאט, מכיוון שהן בד"כ מכילות המון מלח ושומן שהגוף לא זקוק להם. אבל באמת שאין צורך להשתמש בהן!
השתמשו בתבלינים כמו קארי, כורכום ועוד וכן בצמחי תבלין דוגמת כוסברה, סלרי, פטרוזילה ובכל ירקות השורש לרבות שורש פטרוזיליה ושורש סלרי והטעם יהיה פשוט נפלא.