מאכלים מהצומח הם החשובים ביותר לגוף שלנו.
הם צריכים להיות חלק מכל ארוחה כל יום.
הם מכילים המון ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון,
הם מכילים גם חלבון איכותי ביותר, פחמימות שהגוף זקוק להם, חומצות שומן נכונות,
ואלפי חומרים אחרים הנקראים פיטוכימיקלים שבלעדיהם הגוף לא ישרוד ולא יתפקד כמו שצריך.
יש המון דעות קדומות ומיתוסים על מאכלים מהצומח. אחת מהן היא חלבון.
הדעה הרווחת שבמאכלים מהצומח אין מספיק חלבון.
ובכן, זהו מיתוס שאני חייבת להפריך כאן.
בכל מאכל יש חלבון. גם בחסה יש חלבון, ואפילו איכותי.
העניין הוא שאנחנו צריכים לאכול כמות גדולה של חסה כדי לקבל את אותה כמות החלבון שיש במנת עוף למשל, ורוב האנשים אינם אוכלים מספיק מאכלים מהצומח.
החלבון מהצומח נחשב חלבון איכותי ביותר, קל לעיכול, זמין מאוד ועתיר בעוד המון רכיבי תזונה חיוניים נוספים
דוגמת מינרלים, ויטמינים, נוגדי חימצון (אותם אנו מרוויחים כאקסטרא מאחר ומדובר במזון מלא מהטבע).
המאכלים המכילים הרבה חלבון הם הקטניות (חומוס, אפונה יבשה, עדשים, שעועית),
אגוזים, שקדים וזרעים, ירקות (ברוקולי, קייל לדוגמה), דגנים מלאים (אורז מלא, קינואה, כוסמת, דוחן, אמרנט, גריסים) .
לגבי B12 – גם אם אתם אוכלים מאכלים מהחי, או לא, מומלץ מדי תקופה לבדוק את רמות ויטמין B12.
ספיגת ויטמין זה בגוך הינה מורכבת, ולכן ישנם חוסרים לאנשים רבים, בין אם הם אוכלים מאכלים מהחי ובין אם לא.
הבסיס לכל ארוחה באשר היא, חשוב שיהיה סלט טרי ומגוון כמה שיותר, המכיל ירקות בכל הצבעים והמון עלים ירוקים.
בד"כ "תוספת" זהו שם כולל למרכיב אותו אנו בוחרים כתוספת למנה מהחי.
אפשר בהחלט לאכול "תוספות" כמנה עיקרית. חשוב רק לגוון ולאכול מאוזן.
כמה שיותר ירקות בכל הצבעים, המון עלים ירוקים, דגנים מלאים ( אורז מלא, קינואה, כוסמת, דוחן, אמרנט, גריסים),
ירקות עמילניים (גזר, בטטה, דלעת, תפוח אדמה, סלק, קישוא, דלורית, תירס).