מכיוון שהיום בו אני עורכת את הקניות בשוק הוא בד"כ יום שישי, אני משתדלת ביום חמישי לחסל את מה שנשאר במקרר מהשבוע.
אני פותחת את המקרר, מוציאה את כל הקופסאות, מרוקנת מגירות, מסתכלת על מה שנשאר ומחפשת רעיון יצירתי להכין מכל הפרודוקטים שנמצאים לפני. לפעמים הרעיון עולה ישר, רק מלהסתכל על השפע שיצא מהמקרר, ולפעמים אני מוצאת את עצמי מעלעלת בכל ערמת ספרי הבישול שיש לי, או מחפשת רעיון בגוגל.
הכי קל זה פשוט להכין סיר מרק גדול, ובחורף זה היה אף פתרון די קבוע של ימי חמישי.
היום לא כל כך התחשק לי מרק, בכל זאת מזג האוויר כבר לא קריר, ובנוסף, אכלנו מרקים במהלך השבוע, לכן חיפשתי רעיון אחר והחלטתי להכין שקשוקת חיסול.
שקשוקת חיסול זו שקשוקה שעמוסה בערך תזונתי, כי היא מכילה מכל טוב – עלים ירוקים, סלק, זוקיני, עגבניות וכו'. כל מה שנשאר במקרר.
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל חריף קצוץ (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
- 2 כפות שמן לטיגון
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 3 גבעולי מנגולד אדום
- 6-7 עלי קייל מופרדים מהגבעול
- 1 סלק לא גדול
- 1 קישוא זוקיני גדול חתוך לקוביות קטנות
- 7-8 עגבניות
- בערך 1 כוס מים (אולי יותר, תלוי כמה סמיך הרוטב)
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית כמון
- 2 כפיות פלפל צ'ומה
- מלח
- 3 כפות רסק עגבניות
- 5 ביצים
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
- במעבד מזון לשים את הקייל, המנגולד, הבצל הירוק, והסלק ולטחון גס.
- במחבת גדולה לטגן את הבצל בטיגון הפוך. אחרי שהוא מקבל גוון זהוב להוסיף את השום והפלפל החריף ולהמשיך לטגן עוד 2-3 ד'
- להוסיף את הקישוא ולטגן עוד 3 ד'
- להוסיף כורכום וכמון ולהמשיך לערבב עוד דקה
- להוסיף למחבת את הירקות הקצוצים ממעבד המזון, לערבב ולבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-5-6 ד'
- בינתיים לטחון במעבד המזון את העגבניות לרסק.
- להוסיף את העגבניות גם למחבת ולערבב
- להוסיף את רסק העגבניות, המים, הפלפל צ'ומה והמלח ולערבב. הרוטב צריך להיות קצת דליל. אם הוא עדיין סמיך הוסיפו עוד מים.
- לכסות את המחבת ולבשל על אש קטנה 10-15 ד'.
- להוסיף ביצים, לכסות ולהמשיך לבשל עד שהביצים מוכנות (מי שאוהב שהחלמון ממש קשה יכול לבשל יותר זמן)
היי איילת,
הרעיון נפלא וקל לביצוע
המראות (בצילומים) ממש מגרים את חוש הריח ואת בלוטות והרוק
ממש מתחשק לעשות אותו
אני בטוחה שאהנה מאוד!!!!!!!!!!
(כתבתי אני, כי רק אני מבני משפחתי מתחברת לאוכל הבריא…)
באהבה ובהערכה רבה
והמון תודה!
תמר
תודה!!! נראה נפלא, ממש נהייתי רעבה….
אם כל זה נמצא במקרר לפני הקניות, למה בכלל ללכת לקניות ?(-;
תודה!
כל זה היה במקרר, לפני שהכנו וזללנו את שקשוקת החיסול בתאבון.
בס"ד
נראה מאוד טעים.רציתי לשאול מה הכוונה לטיגון הפוך?
תודה מראש,
שרה רבקה
נשמע טוב, נראה טוב, ננסה! (בלי ביצים) כרעיון לתבשיל (אולי לסנדוויץ")!
תודה רבה איילת על המתכון נראה
בממש טעים.
אם תוכלי להסביר מהו טיגון הפוך .
ובאיזה שמן את ממליצה להשתמש.
תודה רבה.
גם אני רציתי להבין מה פירוש טיגון הפוך
תודה
רחל
ניראה מתכון מעולה, מגרה וצבעוני. רק לא הבנתי מה זה טיגון הפוך.
תודה רותי