לפני מספר ימים שלחתי לכם סרטון עם טיפים לחג שבועות בריא וטעים, ובו המלצתי על מספר רכיבים שיכולים לשדרג את המאכלים שאנחנו מכינים בחג ולהפוך אותם לבריאים הרבה יותר.
היום אני רוצה להשתמש במרכיבים שדיברתי עליהם בסרטון ולהראות לכם איך אני משדרגת מתכון רגיל, שאינו בריא, ומכניסה בו ערך תזונתי רב.
כך שאני פותחת פינה חדשה – פינת המהפך הקיצוני!
והפעם נעשה מהפך למתכון "מקרוני עם גבינה", או מה שהאמריקאים קוראים: Mac and Cheese…
כך נראה המתכון המסורתי – ממש לא בריא ולכן לא ממליצה להכין!
חבילת פסטה מכל סוג מבושל ומסונן
200 גרם גבינת צ'דר
100 גר' גבינת מוצרלה
1 שמנת מתוקה לבישול
1/2 כוס חלב
100 גר' גבינת עמק
2 כפות אבקת שום או שום גבישי
50 גרם חמאה או מרגרינה
1 כפית מלח
פלפל לפי טעם
ועכשיו למתכון הבריא והמשודרג
- 1 חבילת פסטה מקמח מלא או מאורז מלא
- ½ כוס אגוזי קשיו
- מים לפי הצורך (בערך רבע כוס)
- 1 פלפל אדום או כתום קלוי ומקולף
- 1 כפית חרדל
- 2 שיני שום
- 1 כף קוזו
- ⅓ כוס שמן זית
- ¾ כוס שמרי בירה
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- לבשל את הפסטה ע"פ ההוראות על החבילה.
- במעבד מזון יש לשים את אגוזי הקשיו, ¼ כוס מים ולטחון לעיסה חלקה.
- להוסיף את הפלפלים הקלויים, שיני שום, חרדל, קוזו ולטחון היטב. אם התערובת סמיכה מדי, ניתן להוסיף לאט לאט מים לפי הצורך עד לקבלת סמיכות של רוטב חלק, לא דליל מדי.
- לחמם במחבת ⅓ כוס שמן. כשהשמן חם להוסיף את שמרי הבירה ולערבב 2 ד'. יש להזהר כי הם נשרפים מהר מאוד.
- להוסיף למחבת את תערובת הקשיו והפלפלים הטחונים ולערבב.
- כשהפסטה מוכנה לסנן ולהוסיף אותה לרוטב ולערבב היטב.
- להגיש.
- צורת הגשה נוספת:
- ניתן להעביר לכלי אפייה משומן, לפזר מעל פרורי לחם ולהכניס לתנור שחומם מראש לאפייה ב-180 מעלות. לאפות עד לקבלת צבע זהוב, בערך 15-20 ד'.
- שימו לב:
- ניתן להשתמש בשמנת משיבולת שועל עליה המלצתי בסרטון הקודם ואז אין צורך בהוספת מים וקוזו.
שימו לב!
ניתן להשתמש בשמנת משיבולת שועל עליה המלצתי בסרטון הקודם ואותה אתם יכולים לראות כאן. ואז אין צורך בהוספת מים וקוזו.
מה עשיתי ואיך שדרגתי את המתכון?
סוג הפסטה
השתמשנו בפסטה מקמח מלא או מאורז מלא. פסטה מקמח לבן מתפרקת בגוף מהר מאוד לסוכר ולכן מעלה את רמות הסוכר. פסטה מלאה מתפרקת לאט ונספגת בהדרגה בגוף. ניתן להשתמש בכל סוג פסטה מלאה – חיטה מלאה, אורז מלא, כוסמת, כוסמין, קינואה וכו'.
מוצרי חלב
החלפנו את כל מוצרי החלב (צ'דר, מוצרלה, טל העמק, שמנת מתוקה) באגוזי קשיו ושמרי בירה.
אין מה להשוות בין אגוזי הקשיו לגבינות והשמנת מבחינת ערך תזונתי. הגבינות וכן השמנת המתוקה עשירים בשומן רווי, כולסטרול, וחלבון מרוכז מהחי. גם אגוזי הקשיו עשירים בשומן, אולם אלו חומצות שומן אשר בריאות הרבה יותר לגוף, יחד עם חומצות אמיניות בכמות גבוהה, סיבים תזונתיים, ויטמיני B, המון מגנזיום, מנגן, נחושת, ברזל, אבץ, סידן, ועוד, וכמובן ללא כולסטרול. לעומת מוצרי החלב שגורמים לתהליכים דלקתיים בגוף, לאלרגיות והחלשת מערכת החיסונית, לאגוזי הקשיו תכונות נוגדות דלקת.
שמרי הבירה הם אלו שנותנים לנו את הטעם הגבינתי וכמובן מוסיפים ערך רב כמו ויטמיני B.
קוזו
משמש כאן להסמכה במקום הגבינות והשמנת.
סוג השומן
השתמשנו בשמן זית והשומן שיש באגוזי הקשיו במקום בחמאה או במרגרינה, כך שהחלפנו שומן רווי, שומני טרנס וכולסטרול בחומצות שומן בריאות יותר.
שימו לב!
ניתן להשתמש בשמנת משיבולת שועל עליה המלצתי בסרטון הקודם ואותה אתם יכולים לראות כאן. ואז אין צורך בהוספת מים וקוזו.
באהבה,
איילת
לקבלת שפע מתכונים בריאים כל חודש – לחצו כאן
נשמע מצוין! תודה, שרה
בשמחה שרה!
חג שמח
איילת יקרה, תודה על המתכון הבריא. יש לי שאלה לגבי האפייה.אם הבנתי נכון- האם מעבירים לכלי אפייה את הפסטה ועליה את הרוטב שמעליו מפזרים את שמרי הבירה?
הי מרווה,
הרוטב מעורבב עם הפסטה ועם שמרי הבירה,
ואז הכל נכנס לתבנית לאפייה.
חג שמח!
תודה על המתכון וההסברים.
האם שמרי בירה מתאימים למי שנמנע מגלוטן?
אם לא – האם יש תחליף מתאים למתכון זה?
הי דפני,
כן.
שמרי בירה לא מכילים גלוטן ולכן אין בעיה לאכול אותם.
חג שמח!
ממה עשוי קוזו?
מה הכשרות שלו?
וכמובן, היכן ניתן להשיג….
שנזכה לקבל את התורה בשמחה ובפנימיות.
טוב, כתבת הכל בקישור המצורף על שמנת משבולת שועל.
תודה
הי טלי,
את הקוזו ניתן להשיג בחנויות הטבע.
הוא עשוי משורש של צמח.
חג שמח!
תודה רבה על ההדגמה כיצד לשדרג מתכון טעים.
האם חימום הקשיו בשמן לא הופך את האגוזים למזיקים? (בזמנו כתבת בכתבה על גרנולה שאסור לחמם את האגוזים)
תודה!
בשמחה גלית.
ערך תזונתי מסויים נעלם, אבל זו לא קלייה בטמפרטורות גבוהות לכן אין בעיה.
חג שמח!
כדאי לבדוק לגבי שמרי בירה – לפי מה שקראתי מכילים גלוטן!
שלום רב איפה אפשר להשיג שמרי בירה? תודה מירה
בכל חנות טבע
היי,
אני ממש לא אוהבת את הטעם של פלפלים וגמבה, במה אפשר להחליף במתכון?
תודה לילית
איילת יקרה
את מדהימה ,ההוראות וההסברים כל כך מפורטים מאוד ,תענוג לעקוב אחריהם .
המטבח שלנו כבר הפך בריא בזכותך ועל כן אני מודה לך מאוד
ישר כח
ציונה
באהבה ציונה.
אוהבת מאוד