סבי ז"ל היה מכין כל שנה את החרוסת המיוחדת שלו. בשלב מסויים החליטה אימי לקחת ממנו את המתכון על מנת שתוכל להמשיך ולהכין אותה אחריו.
היום החרוסת הינה הלהיט של פסח. אימי מכינה אותה כל שנה ומחלקת קופסאות.
יותר מכך, לפני כמה שנים התארחנו לליל הסדר אצל משפחה בארה"ב ולא ויתרנו על החרוסת. אימי לקחה את כל הפרודוקטים איתה (ובעקבות כך התעכבה רבות בבדיקה הביטחונית בשדה התעופה) ובישלה ממש לפני פסח.
מכיוון שזו החרוסת המנצחת עבורנו החלטתי לצלם את אימי מכינה את החרוסת, שלב אחר שלב כדי שתוכלו לראות, ללמוד (ואולי לטעום). הסרטון מצורף בהמשך.
החרוסת מורכבת מתמרים וסוגי אגוזים.
לתמרים ערך תזונתי גבוהה. הם מכילים סוכר ולכן מצויינים לכל מי שזקוק לאנרגיה – ילדים בשלב הגדילה, ספורטאים, נשים בהריון, קשישים.
התמרים הטריים מכילים ויטמין C ובטא קרוטן, בנוסף למינרלים רבים כמו סידן, ברזל ומגנזיום.
האגוזים והשקדים השונים מכילים חומצות שומן חיוניות (ובכך מקלים על הטמעת הסוכר בגוף) וחלבון איכותי, מעבר למינרלים שונים כמו סידן ומגנזיום.
- 2 חבילות תמרים מגולענים בואקום
- קומקום מלא מים רותחים
- שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים קלופים ואגוזי לוז (150 ג"ר מכל אחד - לא קלויים ולא מומלחים)
- על אש בינונית, לשים בסיר את התמרים ולהוסיף מעט מים רותחים.
- לערבב ולמעוך תוך כדי את התמרים. כל פעם ששמים לב, יש להוציא את עוקצי התמרים שנמצאים בעיסה.
- להתחיל ולהוסיף מים לאט לאט תוך כדי בישול עד שמקבלים ממרח יחסית דליל.
- להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל בערך ½ שעה. לערבב לעיתים קרובות ואם התערובת מסמיכה להוסיף עוד מים.
- לקרר מעט ולהוסיף את תערובת האגוזים והשקדים.
- להעביר למקרר.
וזהו, טעים טעים (אבל לאכול במתינות, אוקיי?)
כמו תמיד אשמח לשמוע את תגובותיכם כאן למטה. ספרו לי על החרוסת שלכם או כל דבר שעולה על דעתכם.
חג פסח שמח,
איילת
נ.ב. דרך אגב, בתמונה למעלה זו אני בגיל 4 קראת את ההגדה של פסח…
שלום לך, תודה על כל הטיפים והתובנות לבריאות טובה.
מתכון החרוסת שנתת דומה מאד במרכיביו לבסיס של החרוסת התימנית.
בחרוסת התימנית מוסיפים לכל המרכיבים הללו שומשום קלוי וצימוקים(עדיף שחורים} אותם טוחנים עם כל האגוזים ומוסיפים לתמרים. מלבד זאת מוסיפים לדילול התמרים המגולענים (במקום מים) מיץ רימונים או יין אדום (המרקם הוא של דייסה סמיכה מאד) ותבלינים- קמצוץ פלפל שחור, קינמון, ציפורן והל טחון ולבסוף מעט חומץ הדרים על פי הטעם. חרוסת זאת נשמרת זמן רב ואפשר להתענג עליה חודשים אחרי פסח.
מאחלת לך ולכל יקירייך חג אביב שמח ושליו
תודהנחמה. נשמע מעולה.
חג שמח גם לך ויקירייך
בחסידות חב'ד נהוג לכלול 4 מרכיבים בלבד:תפוחי-עץ, אגסים ואגוזי-מלך לא קלוי'ים הכל טחון ביחד, ולפני שטובלים בה – מערבבים י'ין אדום (כזכר לדם)
תודה תרצה יקרה. חג שמח!
תודה רבה איילת, נהניתי מאוד מהסרטון!!! חג שמח ובריאות מצוינת, בברכה אוהבת, דורית.
תודה דורית יקרה,
חג שמח גם לך וליקירייך!
החרוסת שעברה אלי מסבתי אביגיל בורוכוב ז"ל ואמי עליזה אלימלך ז"ל מאוד דומה
רק עם תוספת נדיבה של יין אדום מתוק וטוב ופחות מים. וזה טעים בטירוף.
אז לזכרן אספר לכם על המעדן של פסח אצלנו במשפחה "ביצה בוכרית".
מרטיבים מצה ועוטפים במגבת. בסיר טיגון עמוק שנקרא דקצ'ויין (נראה כמו כובע פלדה)
עם כמות נדיבה של שמן חם מאוד שוברים ביצה (עין) דואגים שהחלמון ישאר עדיין רך
אך מעליו נוצר קרום לבן (מהחלבון) דק.
את המצה הרטובה חותכים לרצועות עבות ומסדרים כריפוד על צלחת
מוציאים את הביצה עין מהשמן ומניחים על המצות. בוזקים מלח ופלפל שחור
והכי טעים לטבול את המצה בחלמון ולאכול את זה עם הידיים ….. וכפי שבתי אדוה אומרת …יאמי !
חג פסח שמח .
תודה אבי-גיל.
אחד הדברים שאני אוהבת בפסח הוא המאכלים המסורתיים.
הנוסטלגיה ותחושת המשפחה בחג דרך האוכל.
תודה על השיתוף וחג שמח לך וליקירייך!
תודה על המתכון.
האם מוסיפים את האגוזים שלמים? – אם לא עד כמה אתם גורסים/טוחנים אותם?
בשמחה טליה.
יש לשבור את האגוזים למרקם גס יחסית.
חג שמח!
אילת
חג שמח
תודה על המתכון המופלא
שאלה קטנה
כמה מים?
קומקום זו לא מידה
ועוד תודה מיוחדת על כל המידע התזונתי
אלה
אלה, תודה לך.
את מוסיפה לאט לאט מים, תוך כדב בחישה עד שאת מקבלת מרקם רק ודליל של התמרים.
בסופו של דבר זה יוצא בערך כמות של קומקום רגיל. אבל זה משתנה עם כל סוג של תמרים.
חג שמח!
תודה רבה על השיתוף !!
לא הבנתי מה כמות האגוזים שצריך להוסיף:
האם הכמות שציינת, 150 גרם מכל סוג, זה לשתי חבילות תמרים או ל4 חבילות תמרים ?
בשמחה ליאורה.
150 גר' מכל סוג ל-2 חבילת תמרים.
חג שמח!
החרוסת יצאה טעימה מאד !! אין אדם שנתתי לו לטעום שלא בקש עוד, שבח אותה (וגם אותך) ובקשו את המתכון .
אכין אותה גם לימות השנה
תודה רבה עבור כל המתכונים
מינה
איילת ראשית אתן מקסימות יחד והיה תענוג לראות קשר אם בת במטבח.
שאלתי האם ניתן להכין כדורי אנרגיה מהתערובת ?או רק בתור חרוסת.
בתודה מראש
שראלה