מחר אני נוסעת לשבוע לטוסקנה. הפעם הנסיעה הזו שונה מכל נסיעה אחרת שהייתי בה.
הפעם אני נוסעת עם קבוצת נשים, כולנו בעלות עסק, שנוסעות לשבוע להתנתק על מנת לעבוד על העסק שלנו. על מנת להכנס לעומק ולהבין איך אנחנו יכולות לפתח את העסק כך שניתן הרבה יותר ערך להרבה יותר אנשים, ותוך כדי כך נהנה מכל רגע בדרך.
אז זו נסיעה של עבודה ולימודים בעיקר. יהיה גם כיף, ברור, וקצת בילויים וטיולים, אבל בעיקר עשייה ו- girl power 🙂
בד"כ כשאני נוסעת לחו"ל, אני ישר מוצאת סופרמרקט או חנות טבע, ואז קונה לי צידה בריאה וטעימה לטיול.
הפעם לא יתאפשר לי להגיע לסופר, ולכן כדי להיות מורכזת כולי בעשייה, בלי לחשוש שאולי לא יהיה לי מה לאכול, החלטתי לקחת איתי דברים.
אין לי ספק שאני אוכל שם דברים שאני לא אוכלת בד"כ, והם לא ממש בריאים, אבל חשוב לי שיהיו לי עוגנים איתי, שתמיד אוכל לחזור אליהם.
אני רוצה להיות הכי מורכזת שאני יכולה, ומלאת אנרגיה, ואני לא רוצה להרגיש כבדה ועייפה בגלל שלא אכלתי את האוכל שנכון לגוף שלי ושאני אוהבת.
הכי חשובה לי זו ארוחת הבוקר. אני אוהבת להתחיל את היום עם אוכל שנותן לי אנרגיה. פירות, ירקות ועוד.
אני יודעת שבד"כ ארוחות הבוקר האירופאיות מכילות יותר גבינות, נקניקים, ולחם, מה שפחות מתאים לי, לכן הבאתי לי בעיקר דברים לבוקר, ונישנושים למהלך היום.
אז מה יש לי שם?
אז מה יש לי שם? (מימין לשמאל):
אבקת חלבון טבעונית "קומפליט" של ג'וס פלאס – אבקת החלבון היא ארוחה מאוזנת עם מספיק חלבון ופחמימה. מהאבקה אני עושה לי שייק טעים. זוהי אבקה טבעונית שמורכבת מחלבון אורז, חומוס, טופו ועוד. ממש טעימה. השייק שאני מכינה ממנה משביע אותי מאוד ונותן ערך תזונתי גבוה לגוף כך שאני לא מרגישה צורך לנשנש.
פריכיות מכוסמת – אני משתדלת לאכול כמה שפחות גלוטן. אני לא נמנעת לגמרי, אבל משתדלת לאכול כמה שפחות. אז פריכיות הכוסמת הן פתרון מעולה וטעים עבורי.
ערמונים קלופים בואקום – אני כל כך אוהבת את הערמונים האלו. כשמתחשק לי לנשנש, הם פתרון מעולה. אני לוקחת כמה חבילות כי אני לא לבד שם 🙂 זה בד"כ מתחסל ברגע.
חלב שקדים – קופסאות קטנות של חלב שקדים ישמש אותי להכנת השייק חלבון או דייסה שכבר אספר לכם עליה.
שיבולת שועל דקה – אני מתכוונת להכין לי דייסת שיבולת שועל לארוחת הבוקר. אם תהייה לי אפשרות לחמם, אז אוכל להכין על הבוקר דייסה חמה. אם לא, אז אשרה את שיבולת השועל בקצת מים או חלב שקדים (או גם וגם), ואז היא תתרכך במהלך הלילה. בבוקר אוסיף מים רותחים, טחינה גולמית וחמאת שקדים, ושי לי דייסה ממש טעימה.
תמרים – אני תמיד אוהת לקחת איתי תמרים במקרה שאני מרגישה צורך לנשנש. בנוסף, אני אוהבת להוסיף תמר חתוך לתוך הדייסה שלי.
תפוחים ותפוזים – פירות טריים לארוחת הבוקר. למרות ששאלתי אם יהיו פירות בוילה שנשהה בה, ואמרו לי שיהיו פירות העונה, אין לי מושג כמה באמת יהיו. אני לוקחת תפוחים ותפוזים, פירות שיכולים להשאר טריים גם אם אין מקרר, ואני יודעת שישרדו את הנסיעה.
דובדבנים מיובשים ללא סוכר – גיליתי אותם רק אתמול!! והם פשוט מעדן. אז אני לוקחת קופסה אחת שיהיה לכולנו לנשנש.
חמאת שקדים וטחינה גולמית – להוספה לדייסת הבוקר שלי.
אז זהו. מעבר לכך אני זורמת עם מה שיהיה.
יודעת מראש שזה לא יהיה ממש בריא, אבל כל עוד יש לי את הבסיס, אין לי בעיה עם השאר. זה רק שבוע אחד, ולא יקרה כלום לגוף שלי אם הוא יצא רגע מאיזון.
תזכרו שכל עוד זה זמני ולא קבוע, יותר חשוב איך אנחנו אוכלים מאשר מה. יותר חשוב לאכול בהנאה וידיעה שהכל בסדר, מאשר לאכול בריא מתוך פחד.
אני אשתדל להמשיך לעדכן מטוסקנה,
אבל בינתיים, אני אשמח שתהיו שותפים לקידום הספר החדש שלי "מתחילים לאכול נכון" בשבועיים האחרונים של הקמפיין.
לאתר קמפיין הספר "מתחילים לאכול נכון" – לחצו כאן
באהבה,
איילת
איילת יקרה, תודה שאת משתפת אותנו ומאפשרת הצצה לכל האוכל הבריא. הערה קטנה, אני פיטופתולוגית במקצועי(מחלות צמחים) ולכן חשוב לי להזכיר לך שלא מעבירים פירות וירקות או כל מאכל שעלול להכיל מזיקים ומחלות… כך אנחנו שותפים להעברת מינים פולשים למדינות אחרות. וקל וחומר שגם ההיפך, בכדי לא להכניס לישראל מינים פולשים. תודה
תודה על התזכורת גלית
שתהיה נסיעה טובה ומהנה!
במקרה כזה הייתי לוקחת גם חבילת אצות נורי – כ"כ בריא, טעים והכי חשוב – לא תופס מקום במזוודה, ושקית עם כמה סוגי אגוזים, שיהיה עם מה לנשנש את התמרים.
רעיון מעולה!!
תודה
נסיעה טובה , מהנה ופוריה.
תודה רבה!
איילת תהני בנסיעתך ותפיקי ממנה את המירב 🙂
לידיעתך כי אסור להיכנס למדינות (לכל מדינה, גם לישראל) עם פירות ממדינה אחרת… קחי זאת בחשבון כשאת אורזת…
ימית
תודה ימית על התזכורת,
אבל לא היתה בעיה. אפשרו לי להכניס את הפירות שהבאתי 🙂
כל הכבוד על הגיוון והאפשרויות לאכול בריא בקלות גם רחוק מהבית.
נסיעה טובה.
חנה
תודה רבה חנה
שלום איילת, תודה על השיתוף. לוקחת כמה רעיונות לנסיעה הקרובה שלי.
שתי שאלות-
לגבי הערמונים, האם אין בעיה בכך שהם קלויים? (אני נוהגת לאכול אגוזים וזרעים לא קלויים ואם אפשר מושרים).
היכן ניתן למצוא דובדבנים מיובשים ללא סוכר? בחנויות הטבע עדן, טבע קסטל אין.
תודה!
הי גילי,
ערמונים ובוטנים הם מבין היחידים שיש לאכול אותם קלויים. הם לא טובים לעיכול כאשר אינם קלויים.
לגבי הדובדבנים – אני רכשתי בשוק מחנה יהודה בחנות של "מזרחי פיצוחים".
אין לי מושג אם יש אותם במקום אחר.
נסיעה טובה!
הי איילת, פוסט מלמד ומעניין 🙂
האם תוכלי לפרט איך את משתמשת באבקת הקומפליט בנסיעה ללא בלנדר (מערבבת עם חלב שקדים? בשייקר? שמה בדייסה?)
מעניין לנסות. איפה אפשר להשיג קומפליט?
תודה בתי.
את הקומפליט אני פשוט מערבבת עם נוזל. הכי טעים זה חלב שקדים או סויה.
כשיש לי בלנדר אני מוסיפה גם פירות להעשיר את הטעם, אבל ללא בלנדר אני פשוט ממיסה בנוזל כלשהו.
המוצר הינו של חברת ג'וס פלאס, ואת יכולה לרכוש דרכי.