במקור חטיפי האנרגיה היו מיועדים לספורטאים שצריכים אנרגיה (קלוריות) לפני האימון, ובעצם סיפקו מקור קלוריות נוח וזמין. השם "חטיף בריאות" הוא בעצם שם שיווקי שקיבלו חטיפי האנרגיה כתוצאה מכך שזהו מוצר שיש בו ויטמינים, סיבים תזונתיים, ברזל וכו'… אבל שימו לב! כשקוראים את האותיות הקטנות מבינים שחטיפים רבים רחוקים מלהיות בריאים ואפילו מזיקים לבריאותינו.
אחרי שתקראו את הכתבה הזו, תדעו לבחון אם חטיף אנרגיה מסויים בריא או לא.
למה רבים מהם הם ממש לא "חטיפי בריאות"?
חטיפי אנרגייה רבים מכילים הרבה מאוד סוכר (ממוצע של כ- 3.5 כפיות סוכר בחטיף).
יש גם לשים לב לכמות השומן בחטיף. בחטיפי השוקולד והיוגורט/חלב יש כמות שומנים גבוהה שיכולה להגיע גם ל-6 גר' שומן לחטיף! כמות השומן אכן גבוהה מאוד, אבל איכות השומן יוצרת נזק משמעותי.
שימו לב מה הרכיב הראשון שמופיע ברשימת הרכיבים
הרכיב הראשון ברשימת הרכיבים הינו הרכיב שנמצא בכמות הגבוהה ביותר. זהו הרכיב העיקרי. בחטיפים מסוימים הרכיב הראשון הוא שוקולד, סוכר או סירופ פרוקטוזה (סוכר תעשייתי), כך שניתן להבין שחטיף אנרגיה זה הרבה יותר קרוב לממתק מאשר לבריאות. מספיק לטעום את רובם, להרגיש את המתיקות העזה ולהבין כמה סוכר אנחנו צורכים.
שומן רווי שומן טראנס
ברשימת הרכיבים תזהו את שומן הטרנס כ"שומן צמחי". שומן טרנס הוא אחד מסוגי השומן המסוכנים והמזיקים ביותר. הוא שוקע ומצטבר בקלות בכלי הדם, והגוף אינו יכול לסלק אותו בקלות, כך שהוא מעלה מאוד את הסיכון למחלות לב וכלי דם. כאשר שומן זה שוקע ומצטבר בתאים הוא יוצר נזק גדול שמעלה מאוד את הסיכון לסרטן.
חשוב והכרחי להוריד אותו לחלוטין מהתפריט!
מלבד שומן טרנס אפשר למצוא גם כמות נכבדת של שומן רווי. גם שומן זה יוצר נזק גדול למערכת הלב וכלי הדם. ברוב החטיפים, כמחצית מכמות השומן הוא שומן רווי.
סיבים תזונתיים
אוכל מלא טבעי מכיל את הסיבים התזונתיים באופן טבעי. ז"א כאשר אוכלים למשל תפוח או שיבול שועל, או אורז מלא, או מלפפון לדוגמה, הסיבים נמצאים במאכל עצמו. במאכלים מעובדים, בגלל שעברו עיבוד, סולקו הסיבים הטבעיים שיש במזון, ולכן התעשייה מוסיפה סיבים תזונתיים מבחוץ. חטיפי האנרגייה אמורים להכיל סיבים, אך בפועל אמנם חלקם מועשרים בסיבים תזונתיים (בדרך כלל יהיה רשום את על האריזה), אך ברובם נמצא מעט מאוד.
חובה לשים לב לממתיקים בחטיפים ללא סוכר
ממתיקים מלאכותיים מקושרים לאלצהיימר, עודף משקל, סרטן ושורה ארוכה של מחלות נוספות. אם מישהו מנסה לרדת במשקל, צריכת ממתיקים מלאכותיים אינה הפתרון כאסטרטגיה לטווח ארוך. ממתיקים מלאכותיים הוכחו כמעוררי התיאבון, מגדילים את התשוקה לפחמימות, מעודדים אגירת שומן ועלייה במשקל.
תחשבו על זה – כאשר מישהו אוכל מתוק, אבל מכיל מעט (או בכלל לא) קלוריות, המח מקבל סיגנל לרצות יותר קלוריות, מכיוון שהגוף לא באמת מקבל את כל האנרגיה (קלוריות) הדרושה כדי להיות מסופק. ולכן אותו אדם ממשיך לחפש אוכל במקום אחר ובסופו של דבר משתוקק ליותר.
המון המון מרכיבים
ככל שיש יותר מרכיבים, המוצר תעשייתי יותר ורחוק יותר מלהיות בריא וטבעי.
חטיפים הממותגים כחטיפים לילדים
בדרך כלל מועשרים בויטמינים, ברזל וסידן (בעיקר אלו עם החלב) אולם אלו ויטמינים סינטטיים ברוב המקרים ובנוסף הם מלאים בסוכר ולעתים יש בהן כמויות גבוהות מאוד של שומן טרנס. חטיף אנרגיה של שוגי עם ציפוי שוקולד מכיל כמות גבוהה מאוד של שומן טרנס.
חטיפי אנרגיה לא תורמים לריכוז
הרבה סטודנטים נוטים לקחת חטיפי אנרגיה למבחנים בכדי לאכול בזמן המבחן, אך חטיפי האנרגיה שבהם כמות סוכר גבוהה ייגרמו לעליית סוכר חדה ולאחר זמן קצר לנפילה חדה כך שהתוצאה תהיה דווקא של עייפות ולא של ריכוז.
חקירת חטיפי האנרגייה
בואו נבחן את אחד מחטיפי הבריאות הפופולריים ונראה מה באמת קורה שם (שימו לב שזוהי רק דוגמא אחת, כמוה יש עוד רבות, חלקן מפורטות בהמשך)
ע"פ הכתוב על האריזה הובטחו לנו דגנים מלאים ואכן יש כאן 46% של פתיתי שיבולת שועל מלאה.
אולם שימו לב!
סוכר הוא הרכיב השני – כלומר – הוא נמצא שם בכמות עצומה (לפי הופעת סדר הרכיבים אנחנו למדים כמה הם דומיננטיים במוצר).
שמן לפתית הוא לא אחר מאשר שמן הקנולה או כפי שמופיע לעיתים קרובות בהרבה מוצרים "שמן צמחי", כמובן מזוכך (כלומר עבר תהליכי עיבוד כאלו ואחרים ומכאן מזיק ביותר), שבבי שוקולד מריר שעשויים מ- עיסת קקאו, חמאת קקאו, מתחלב ולציטין – שוב מדובר בתוספת של שומן רב מלווה במרכיבים מיותרים לנו לגמרי, קמח תירס, דבש (עוד סוכר), קמח סויה, אבקת קקאו, סירופ סוכר חום (עוד סוכר), מתחלב, חומר טעם וריח (שאינו טבעי. לא צויין בשמו הכימי), חומרי תפיחה (סודיום ביקרבונאט = סודה לשתייה).
ז"א שימו לב כמה מרכיבים שהם בסה"כ סוכר – סוכר, קמח תירס, דבש, סירופ סוכר חום
כמה קלוריות באמת יש שם ומאיפה הקלוריות האלו מגיעות?
כל מארז בחטיף הנ"ל מכיל 2 חטיפים, כל אחד מהם, לפי התווית, מכיל כ-96 קלוריות. חשוב לי מאוד להבהיר לכם שיש הבדל משמעותי בין קלוריות שהגיעו מפחמימה, לקלוריות שהגיעו מחלבון, לקלוריות שהגיעו משומן. בנוסף, אנחנו צריכים קלוריות מפחמימות, חלבונים ושומנים, אולם חשוב לוודא שאיכות הקלוריות הינה נכונה לגוף. קלוריות מסוכר פשוט או שומן שאינו איכותי יכולות לעשות נזק משמעותי לבריאות שלנו.
אז איך נדע?
זה פשוט:
1 גר' של פחמימות, מספק לגוף 4 קלוריות
1 גר' של חלבונים, מספק לגוף 4 קלוריות
1 גר' של שומנים, מספק לגוף, 9 קלוריות
כלומר, הקלוריות שמקורן בשומן, מספקות לנו פי 2 קלוריות מאשר חלבונים ופחמימות. כאשר אנו אוכלים את השומן בצורתו המקורית, בתור מזון מלא ושלם (כמו אגוזים, שקדים, גרעינים, זרעים, אבוקדו ועוד..), אנחנו מקבלים, יחד אתו, גם המון חומרים בריאים, התומכים מאוד בבריאותינו, כגון: ויטמינים, מינרלים, אנטי אוקסידנטים (נוגדי-חמצון), חומצות שומן חיוניות, סיבים תזונתיים, רכיבים נוגדי סרטן כאלו ואחרים ועוד ועוד. ואז בנוסף ל-9 קלוריות לגר' אחד מהשומן, אנו מקבלים כל-כך הרבה שלמעשה ההשמנה נמנעת והגוף נתרם בהמון רכיבים חיוניים השומרים על בריאותינו.
לעומת זאת, כאשר השמן יאכל לאחר שעבר עיבוד כלשהו ובודד כרכיב בפני עצמו הדרך להיערם בגופנו כמרבצי שומן או להצמד לעורקינו – קצרה מאוד!.
אז בואו נראה את התפלגות הקלוריות בחטיף שלפנינו:
ע"פ הנתונים שכתוב על האריזה:
חטיף אחד שוקל 21 גר', ויש בו בסה"כ 96 קלוריות.
הקלוריות האלו מתפלגות כך:
משקל |
כמות קלוריות? |
מה האחוז מהקלוריות? |
|
חלבונים |
1.7 גר' |
6.8 קלוריות |
7% |
פחמימות |
14.9 גר' |
59.6 קלוריות |
62% |
סך כל השומנים |
3.3 גר' |
29.7 קלוריות |
31% |
שומן רווי |
0.6 גר' |
4.5 קלוריות |
|
שומן טרנס |
0.5 גר' |
4.5 קלוריות |
שימו לב!!
62% מהקלוריות מגיעות מפחמימה, שחלקה הגדול הוא סוכר פשוט. אני לא יכולה לדעת אילו קלוריות הגיעו מסוכר ואילו קלוריות הגיעו משיבולת השועל, אולם ע"פ הרכיבים ניתן לראות כמות גדולה מאוד של סוגי סוכר פשוט.
ו- 31% מהקלוריות מגיעות משומן מעובד.
החטיף הזה מספק המון קלוריות מסוכנות שמקורן בסוכר ושומן מסוכן!
חטיפי אנרגייה לילדים
באופן הזה, אני רוצה שנתבונן באחד מהמוני חטיפי האנרגיה לילדים. בואו ננתח גם אותו וכמובן זוהי רק דוגמה אחת:
ועכשיו לרכיבים:
פצפוצי אורז (לא מצויין איזה אורז, ובבדיקה שניסינו לעשות עם החברה עד היום לא קיבלנו תגובה), בכל אופן מדובר בשליש ממשקל המוצר ובהמון סוכר, קמח חיטה (שהופך מהר מאוד לסוכר) וקמח חיטה מלאה, קמח אורז (סוכר), סוכר, גלוקוזה (עוד סוכר), תמצית לתת (עוד סוכר), אבקת קקאו, מלח, חומר התפחה (סודה לשתייה), שומן מוקשה חלקית (שומן טראנס), סוכר,מלטיטול (ממתיק מלאכותי – כאילו שאין מספיק המתקה בחטיף…), אבקת חלב רזה ואבקת חלב מלא, תערובת ויטמינים ומינרלים (סינטטיים, בכמות זניחה ומאבדים את ערכם התזונתי בתוך כמויות הסוכר הגבוהות), שוקולד לבן (עוד סוכר), עוד ממתיק מלאכותי (סוכרלוז)..
חטיף האנרגיה/בריאות הזה – הכאילו תמים – בקלות יכול לקבל את השם ממתק – במלוא הדרו – המון המון סוכר בכל הצורות והתחפושות האפשריות + ממתיקים מלאכותיים שכל-כך מתעתעים בגוף ועלולים לשבש פעילות תקינה של מערכת העצבים (בייחוד אצל ילדים רכים) וכמובן נזכיר את שומן הטראנס, שהגוף פשוט דוחף אותו ישר לתוך העורקים ושם הוא מצטבר וגורם למחלות לב וכלי דם, לטרשת עורקים ועוד.
אז בואו נראה את התפלגות הקלוריות בחטיף שלפנינו:
ע"פ הנתונים שכתוב על האריזה:
חטיף אחד שוקל 21 גר', ויש בו בסה"כ 99.33 קלוריות.
הקלוריות האלו מתפלגות כך:
משקל |
כמות קלוריות? |
מה האחוז מהקלוריות? |
|
חלבונים |
1.65 גר' |
6.65 קלוריות |
7% |
פחמימות |
13.3 גר' |
53.5 קלוריות |
54% |
סך כל השומנים |
4.34 גר' |
39 קלוריות |
39% |
שומן רווי |
3.3 גר' |
29.7 קלוריות |
30% |
עצוב לראות, אבל 54% מהקלוריות מקורן מסוכר, 39% מהקלוריות מגיעות משומן ורוב השומן הוא שומן רווי מזיק ביותר!!
דוגמאות נוספות
לקחנו מדגם קטן של עוד כמה חטיפי אנרגייה של חברות שונות, מסוגים שונים, ששם החטיף נותן תחושה של מאכל בריא, ובחנו את הרכיבים.
בכולם, כפי שאתם יכולים לראות הבעייה הינה כמות גדולה של סוכר, שמופיע בכול מיני צורות, וכמות גבוהה של שומן לא בריא.
חטיף אנרגיה בתוספת תפוח וקינמון
ENERGY שחור לבן
מיקספלקס פלוס – חטיף דגנים עם אוכמניות
החטיף היחידי שהיה יחסית בריא יותר
חטיף האנרגיה של גרנולה רפאל.
רשימת הרכיבים קצרה יחסית, אינו מכיל חומרים כימים כמו חומרי טעם וריח, מתחלבים, מתפיחים, מייצבים וכו', אינו מכיל שומנים מסוכנים ולא הוספו גם ויטמינים ומינרלים סינטטיים.
הדבר היחידי שיכול להטעות הוא הכותרת "ללא סוכר" שכתובה בשם המוצר, אולם החטיף מכיל סילאן ודבש שהאפקט שלהם בגוף הינו כמו של סוכר. נכון שסילאן ודבש הינם חלופה מעט יותר בריאה לסוכר פשוט, מכיוון שיש להם ערך תזונתי מעט יותר גבוה, אולם גם הם בעלי אינדקס גליקמי גבוה, אינם מכילים את סיבי הפרי, ולכן מתפרקים מהר מאוד בגוף לסוכר. לכן ניתן לומר שגם חטיף זה מכיל כמות גבוהה של סוכרים, אולם לפחות אלו אינם סוכרים מעובדים.
המלצה שלי
בד"כ אני מכינה לבד חטיפי אנרגיה (מתכון מצורף), אולם לפעמים אני כן קונה חטיף תעשייתי, וזה כאשר אני צריכה חטיף שעמיד מחוץ למקרר, שניתן לקחת לכל מקום ולא נמעך בתיק (למשל לבן שלי שמשרת בצבא) ואז הבחירה שלי היא תמיד החטיף של גרנולה רפאל.
ולכן, לסיכום
מחקירת מספר חטיפים התמונה יחסית עגומה. ישנם סוגים רבים וחשוב שתשימו לב לפני שאתם מכניסים לפה, או נותנים לילדכם, ותבדקו אילו רכיבים יש בכל חטיף. בבדיקה אחת קצרה אך יסודית, גילינו שהמון מסך כל הקלוריות בחטיפים הקטנטנים האלו מקורם בסוכר ושומן מזיק ושכמות הסוכר על כל צורותיו וגווניו היא עצומה!
לצד זה, ויטמינים/מינרלים – גם אם מוזכרים כקיימים – אין לנו מושג מהו מקורם – מה שבטוח הוא שהם שם אחרונים ברשימת הרכיבים – כלומר כמותם קטנה מאוד.
ולכן חטיפי האנרגיה פעמים רבות רחוקים מלהיות בריאים והם אף מזיקים ביותר! אפשר למצוא כאלו שאינם מכילים חומרים כימיים רעילים לגוף ולכן יש לבדוק בהקפדה את רשימת הרכיבים.
ראו הוזהרתם.
מתכון לחטיפי אנרגיה בריאים מלאים בנוגדי חמצון
רכיבים
1 בננה
1 כוס שיבולת שועל
1 כוס דומדמניות קפואות שהפשירו
¼ כוס צימוקים
2 כפות מיץ רימונים או מים
3 תמרים קצוצים
1 כף אגוזי מלך
1 כף גוג'י ברי
1 כף גרעיני חמנייה
1/4 כוס זרעי פשתן טחונים
אופן ההכנה
למעוך את הבננה, לערבב עם שאר החומרים, לשטח בתבנית על נייר אפייה, ולאפות ב- 180 מעלות כ-20-30 ד'. לחתוך לריבועים ולאפות עוד 7-5 ד' . להוציא ולקרר.
שלום רב
כל כך מסכימה איתך. הבעיה שאנשים קוראים או שומעים "חטיף בריאות" לא בודקים זאת ואם יש שם מוצר בריאותי אחד, מתעלמים משאר המרכיבים.
נראה לי שאין משמעות לכמות הקלוריות. כאשר אוכלים נכון ובריא, ללא מרכיבים מתועשים ומזיקים.
עם זאת מצאתי שני חטיפים יותר סבירים:
1. פוזיטיב (של רפאל – כמו הגרנולה שהבאת לדוגמא)
2. חטיף של חלי ממן – אך אין להשיגו בחנויות.
מקווה שרבים יקראו את המאמר שלך ויפעלו לפיו.
כל טוב
ציונה
תודה ציונה!
אף פעם לא ראיתי את "גוגי ברי! או אולי ראיתי ולא יודעתי שזה זה. אני בדרך כלל קונה פרות יער קפואים. אפשר לקבל פרטים?
תודה מראש.
היי.
כתבה מעניינת ביותר.
שאלתי, מה זה "גוג'י ברי", איפה קונים והאם יש תחליף להם בחטיף זה.
תודה,
אורלית
אורלית יקרה (איזה שם מיוחד),
גוג'י ברי נראים כמו צימוקים רק בצבע אדום והם מאורכים.
זהו פרי טרופי, מלא בנוגדי חמצון.
מאוד בריא.
היום לשמחתי ניתן לרכוש אותם בכל בית טבע.
אני נוהגת להוסיף הגוג'י בר לדייסת שיבולת השועל שלי אך אני שוטפת אותו קודם במים.
צבע המים, בעת השטיפה , הוא אדום כצבע הפרי.
שאלתי: האם הצבע שיורד הוא תוסף של צבע? בדרך כלל צבע המים בעת שטיפת פירות אינו משתנה.
תודה שולה על האבחנה.
הצבע אינו תוסף.
הגוג'י ברי הוא ממשפחת פירות היער ולכן הוא אדום טבעי.
אין צורך לשטוף במים.
תודה
איזו פינה מעולה – מוצר בחקירה!
אני עושה את החקירות וההערכות בעצמי כל הזמן, אבל ממש אשמח לתמיכה ולגיבוי. כל הכבוד על הרעיון!
תודה רבה מיכל!
יישר כח על כך שאת דואגת לחקור בעצמך.
זה כל כך חשוב.
איילת יקרה
הכתבה מעולה , ואני כבר מוציאה מהבית את החטיפים שברשותי ואחפש גרנולה רפאל.
גם אני מכינה לבד מפתיתי אורז נפוח ושיבולת שועל.
לגבי הבננות במתכון שנתת- האם ניתן להשתמש גם עם בננה בשלה מאד?
ושוב תודה רבה על הכתבה- תבורכי!!!!!!!!!!!!
יעל יקרה,
תודה!
כן, את יכולה לגמרי להשתמש בבננה בשלה מאוד. אפילו רצוי!
פינה ממש מעולה! הגיע הזמן להסיר את הצעיף מהעיניים ולראות מהם באמת "חטיפי בריאות". מקווה שתישי זאת גם ל "מים בטעמים" שזאת ההונאה הגדולה ביותר כיוון שלמים אין טעמים וזה פשוט תרכיז מיץ ללא צבע ובתחפושת של מים בריאים.
תודה על הפינה.
ענת יקרה,
תודה!
מים בטעמים כבר נמצאים אצלנו ברשימת המוצרים לחקירה.
תודה על ההמלצה והערנות!
מעולה, תודה. היכן קונים דומדמניות קפואות?
אורית יקרה,
את יכולה לקמות אותן בסופר, בעדן טבע מרקט, וגם מעדניות של אוכל רוסי
איילת יקרה,
2 שאלות לגבי המתכון שלך:
1. במה אפשר להחליף את הבננה למי שממש לא אוהב בננה?
2. האם אפשר להשתמש בתמרים דחוסים בוואקום במקום בתמרים טריים?
ועוד שאלה כללית:
מה לגבי השימוש בסירופ אגבה/סירופ מייפל אמיתי בחטיפי אנרגיה שעושים בבית?
מרים יקרה,
את הבננה את יכולה להחליף במחית תפוחים.
אין שום בעייה להשתמש בתמרים דחוסים.
לגבי אגבה וסירופ מייפל – למרות שהם מעט יותר בריאים מאשר סוכר, אלו בכ"ז ממתיקים פשוטים, שלא מכילים סיבים ולכן מעלים את רמות הסוכר במהירות.
לכן פחות ממליצה
איילת שלום
ברצוני לדעת לכמה ריבועים לחתוך?
כמה קלוריות בכל ריבוע?
תודה
מתכון נראה טעים מאד
כמה קלוריות מכיל כל ריבוע?
תודה
חנה יקרה,
את יכולה לחתוך ל-8 חלקים. ואם את רוצה אותם קטנים יותר אז ליותר חלקים.
הכל תלוי בגודל שאת מעדיפה.
אני לא יודעת כמה קלוריות יש בכל חטיף. לא מדדתי והאמת שאני לא סופרת קלוריות.
מהו שם האתר?
האם התכוונת לאתר שלנו?
הוא נקרא משפחה בריאה:
http://www.healthyfamily.co.il
הי איילת,
תודה על הכתבה מאירת העיניים!
מידע מאוד חשוב לכל הורה ולכל אחד בכלל.
תודה גם על המתכון. שם אותו בתכניות שלי לביצוע 🙂
ערן
תודה ערן יקר!
כתבה מרתקת ומעשירה ביותר! אני מזמן כבר לא נותנת לבן שלי את ה"חטיפי בריאות" כי אני יודעת שהכל עבודה בעיניים , אבל פה קיבלתי את כל הסיבות והתשובות בצורה מפורטת,רצינית ומדוייקת!
יישר כח! מחכה כבר למוצר הבא שיגיע לחקירה אצלכן..
תודה אופירה יקרה!
כיף לראות איך האנטואיציה שלך לקחה אותך למקום הנכון,
ועשית מצויין עם בנך.
שלום איילת
תודה על הפירגון לגבי החטיפים שלנו,
החטיפים שלנו עברו מתיחת פנים ועכשיו הם נקראים "פוזיטיב"
ויש 3 טעמים שונים – אגוזים ופירות יער , שוקולד ואגוזים , חלבה תמרים ושקדים.
על האריזה רשום "ללא תוספת סוכר ממתיקים טבעיים בלבד". (למעט בטעם החלבה)
חשוב לציין שבחטיפים שלנו יש 40-54% של אגוזים זרעים ופירות יבשים אשר עשירים בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, שומנים חיוניים בלתי רוויים.
שיהיה לכולם לבריאות
נתן ממבר
רפאל'ס בריא וטעים
הי נתן יקר, כיף לראות אותך כאן!
אתם ראויים לכל הפירגון.
המוצרים שלכם איכותיים, ומיוצרים מתוך החשיבה על בריאות הצרכן ואת זה אני מעריכה מאוד.
אני יודעת כמה חשוב לכם להעלות את הערך התזונתי של כל מוצר ולייצר אותו בצורה הכי בריאה שיש.
יישר כח והמשיכו להביא לנו כאלו מוצרים טובים וטעימים.
שלום נתן ואיילת
כתבה מאוד מעניינת, תודה.
היכן ניתן לרכוש את החטיפים של רפאל'ס?
תודה
סיון
איילת שלום!
בדיוק השבוע הכנתי חטיף בריאות. הזרז להכנתו היתה בקשתה של ביתי בת ה10 שאביא לה ממתק למבחן. לאחרונה, ילדי מבקשים קובייה או 2 של שוקולד מריר למבחן. והפעם כשבקשה ממתק… די התחממתי והבנתי שכך גם ילדים בכיתה יכולים לנשנש במהלך המבחן (לא כמו שיעור רגיל…) הסברתי לביתי שכדי להצליח במבחן יש דברים חשובים שצריך להתאמץ לפני: לאכול בריא במהלך השבוע, (לצערי פירות וירקות טריים איננה אוכלת) להתכונן למבחן וסיעתא דשמייא 🙂
בקיצור הכנתי לה תערובת של: סומסום מאל ורגיל, גרעיני חמניה, אגוזי מלך, והרבה זרעי פשטן . על כוס זרעים- 1/4 כוס סוכר. ולבריאות.
תודה, רבקה.
הי אילת!
כתב מעניינת וכל כך נכונה ועל כך תודה רבה!
מזמן הוצאתי את חטיפי האנרגיה ואיתם גם הקורנפלקסים מהבית, וכמובן שנתתי להם תווית של ממתקים ולא חטיפי בריאות 🙂
שאלה לי- האם אפשר להשתמש ברכז רימונים במקום מיץ הרימונים? או למהול כפית עם מעט מים?
תודה,
רומי
שלום איילת,
הכתבה מאוד חשובה ומעשירה, מחכה לכתבות הבאות שלך.
אשמח אם תוכלי לתת חוו"ד על סוגי הקורנפלקס (אישית אני קונה לבנות שלי את הצ'יריוס למרות שאני יודעת שזה עם הרבה סוכר אבל יחסית לאחרים הוא עדיף..)
שלום לאיילת ומיכל,
תודה על המדור החדש ועל עבודת הבלשות לחקירת הזבל שאנו אוכלים. אתן מזכירות לי את מה שידעתי אבל העדפתי להתעלם ממנו. תודה גם על המתכון.
שאלה: מה נשאר מהערכים התזונתיים אחרי האפייה הממושכת? אני מתלבטת אם לרכוש תנור ייבוש האופה בטמפרטורות נמוכות. האם אתן ממליצות?
בתודה וברכה
היי איילת מה את אומרת על חטיף בריאות שנקרא "מעדן מדברי " של נאות סמדר
רשום כך :
מכיל: מחית משמש אורגני עם רכז תפוחים 31%(מחית משמש 17% רכז תפוחים 14%) ומשם הרשימה ממש טובה גרעיני חמנייה ,צימוקים, אגוזי לוז וכ' ללא משמרים סוכר או כל דבר אחר .
שאלתי היא אחת ולתמיד מה חטיף כזה אומר בריא ? ולגבי רכז תפוחים ? ומחית ? מה דעתך בנושא ..
תודה שמרית
היי איילת,
הכתבה מעניינת מאוד ועזרה לי להבין מה באמת החטיפים האלה מכילים. ידעתי ש"חטיף בריאות" הוא לא באמת חטיף בריאות, אבל חשבתי שאם יש בהם שיבולת שועל/קמח מלא/אורז מלא זה איכשהו הופך אותם לבריאים. כנראה טעיתי…
האם את מכירה את חטיפי האנרגיה שנקראים "free"? הם אינם מכילים גלוטן וסוכר ונראים לי בריאים. האם הם באמת בריאים?
ויש גם חטיף "Energy" מיקס אגוזים, גם הוא לא מכיל סוכר, ובעל ערך קלורי נמוך (59 קלוריות לחטיף, אם אינני טועה). הוא בריא?
נהנתי לקרוא ולהחכים. תודה רבה פינה נפלאה. מחכה להמשך.
נהנתי מאוד לקרוא ולהחכים. תודה רבה. מחכה לתחקירים הבאים.
איילת בוקר טוב,
פינה מעולה ומרתקת.
האם תוכלי לעשות גם מחקר כזה על הקמחים המלאים שיש בסופר/בחנויות הטבע?
בתור אחת שמכינה את הלחם שלה לבד אשמח להמלצות, כי שמעתי לאחרונה שהקמח המלא אינו באמת מלא…
תודה
מה המצב עם דגני הבוקר?
בברנפלקס לדוג. יש המון סיבים תזונתיים…
יפה מאד ובהחלט תורם לעשות סדר בנושא.
אם אפשר, שתי הערות קטנות –
1. חבל שאת לא כותבת מה תכולת הריבים במתכון שנתת לחטיף אנרגיה.
כמה חלבון יש בזה ? כמה פחמימות ? כמה שומנים ? וכו. לדעתי לא מספיק להחליט שהמתכון בריא כי הוא עשוי מרכיבים בריאים אלא לתת אפשרות השוואה אמיתית.
2. נתקלתי בחטיפי אנרגיה של הרבלייף שמכילים כמות גדולה בהרבה של חלבון וסיבים תזונתיים וגם כמות גדולה של מינרלים בנוסף למרכיבים הסטנדרטים. הם קוראים לזה חטיף ארוחה. מעניין אם נתקלת בזה ואיך זה משתלב בחטיפים שהצגת פה.
אור ואהבה
משה אסיאו
היי, ניתן להשיג גוג'י ברי בחנויות של דרך התבלינים.
דרך התבלינים גם מבצע משלוחים לאלו שלא יכולים להגיע ולקנות אותם לבד.
אתר אינטרנט http://www.derech-hatavlinim.co.il/ + טלפון 04-9533405.
איילת תודה על הכתבה, החכמתי.
מירי.
שלום לכולם!
עוד מתכון לחטיף אנרגיה שיוצא ממש דומה בטעם ובמרקם לאילו המוכנים 🙂
חטיפי אנרגיה :
2 כוסות קוואקר
3/4 כוס פקאנים
3/4 כוס שקדים
1/4 כוס שומשום מלא
1/4 כוס פתיתי קוקוס
1/4 כוס סילאן
2 כפות קמח מלא
1/4 כוס שמן זית
1 ביצה גדולה
קורט מלח
כפית וניל
תוספות – פירות יבשים, עוד אגוזים, שברי שוקולד מריר
מרסקים במעבד מזון קוואקר+ אגוזים+ שקדים
מערבבים עם יתרת המרכיבים
בידיים לחות צרים את החטיפים או מהדקים לתבנית וחותכים אחרי שמתקרר
אופים 1/2 שעה ב 180 מעלות
בתיאבון!
ענת לשם – נטורופתית ND
היה נראה מאמר מעניין.
אבדת אותי כשכתבת על ה"מחלות" הקשורת לדעתך לממתיקים מלאכותיים.
כמובן זה לא נכון ואת יודעת את זה טוב מאד. אין שום ממצא מדעי המצדיק את הטענה.
זו הגדה אורבנית שהרבה חנוונים מתפרנסים ממנה, אבל זו הגדה.
תודה איילת. מה לגבי שמן קוקוס בכבישה קרה האם ניתן להוסיפו למתכון ביתי של חטיפי בריאות. אצלי לא ממש אוהבים את טעם הבננה.
לפי ד"ר יוסף גיל שחר, שמן קוקוס הכי בריא!
מוזמנת לצפות בסרטון: http://youtu.be/eEn-wSXH96I
שנה טובה ומתוקה.
הרבה בריאות משיח עכשיו.
לאפות את כל הרכיבים בתנור חצי שעה לא הורס את כל הערך התזונתי שלהם?
ממש נהניתי מהכתבה
ירדת לעומק רואים שאת טיפוס שחור דברים לעומקו של דבר
איכשהוא תמיד ידעתי שיש בזה משהו לא נכון בחטיפים אבל בגלל שאני ספורטאי
אני לפעמים קצר בזמן ואז אני בבעיה
שתי שאלות אחת אחרי שהכנתי את החטיף שנתת איך אדע מה הכמות שאני צריך לאכול מתוך כל המתכון שהכנתי?
שאלה שניה מה דעתך על חטיפי חלבון שמוכרים בחנויות של תוספים?
האם את מקבלת מטופלים?