מרק פטריות מוקרם
מחבר: 
מספר מנות: 4
 
מרכיבים
  • 1 כוס שעועית ג'מבו לבנה שעברה השרייה במים למשך לילה (נקראת גם שעועית בובס. אבל אפשר גם להשתמש בשעועית לבנה רגילה)
  • מים לכיסוי
  • 1 חבילת פטריות
  • ½ כוס בצל
  • 2 כפפות שמן זית (אפשר מעט חמאה אם אתם רוצים את הטעם)
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים
  • מלח ופלפל
הוראות הכנה
  1. לשים את השעועית בסיר, להוסיף את המים.
  2. להביא לרתיחה, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל עד לריכוך.
  3. לקצוץ את הבצל ולטגן טיגון הפוך (במים) עד להזהבה. להוסיף את השמן.
  4. בינתיים לפרוס את הפטריות ולהוסיף אותן לבצל.
  5. לשים בקערה את השעועית ולמעוך או לטחון את השעועית.
  6. כשהפטריות מתרככות להוסיף את השעועית, ציר הירקות והתבלינים ולהביא לרתיחה.
  7. להנמיך את האש ולבשל עוד 15 ד'.
Recipe by משפחה בריאה at http://www.healthyfamily.co.il/mushroom-soup