מרק עדשים בקלי קלות
מספר מנות: 4
 
מרכיבים
  • ½ בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 גזרים גדולים, קצוצים דק
  • 4 כוסות ציר ירקות ללא מלח (או מים)
  • ½1 כוסות עדשים מבושלים
  • ½ כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • ½ כפית אבקת שום
  • 1 כפית טימין
  • 1 כף אורגנו טרי קצוץ
  • 2 כוסות פטריות, פרוסות
  • 2 כוסות עלי תרד בייבי, קצוצים
  • מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה
  1. לאדות את הבצל והגזר במעט מנוזל הציר (או המים), עד שהבצל מתרכך.
  2. להוסיף את כל המרכיבים האחרים, חוץ מעלי התרד, ולהביא לרתיחה, ולאחר מכן לבשל על אש קטנה עד שהגזר מתרכך למידה הרצויה.
  3. לחזק תיבול במידת הצורך, להוסיף את עלי התרד ולבשל עד שהם מתרככים.
  4. המרק טעים אפילו יותר אחרי יום, כשהטעמים התמזגו במשך זמן רב יותר. ניתן להגיש מעל אורז מלא.
Recipe by משפחה בריאה at http://www.healthyfamily.co.il/oregano