מקרוני עם גבינה - מתכון בריא ומשודרג
מחבר: 
 
מרכיבים
  • 1 חבילת פסטה מקמח מלא או מאורז מלא
  • ½ כוס אגוזי קשיו
  • מים לפי הצורך (בערך רבע כוס)
  • 1 פלפל אדום או כתום קלוי ומקולף
  • 1 כפית חרדל
  • 2 שיני שום
  • 1 כף קוזו
  • ⅓ כוס שמן זית
  • ¾ כוס שמרי בירה
הוראות הכנה
  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. לבשל את הפסטה ע"פ ההוראות על החבילה.
  3. במעבד מזון יש לשים את אגוזי הקשיו, ¼ כוס מים ולטחון לעיסה חלקה.
  4. להוסיף את הפלפלים הקלויים, שיני שום, חרדל, קוזו ולטחון היטב. אם התערובת סמיכה מדי, ניתן להוסיף לאט לאט מים לפי הצורך עד לקבלת סמיכות של רוטב חלק, לא דליל מדי.
  5. לחמם במחבת ⅓ כוס שמן. כשהשמן חם להוסיף את שמרי הבירה ולערבב 2 ד'. יש להזהר כי הם נשרפים מהר מאוד.
  6. להוסיף למחבת את תערובת הקשיו והפלפלים הטחונים ולערבב.
  7. כשהפסטה מוכנה לסנן ולהוסיף אותה לרוטב ולערבב היטב.
  8. להגיש.
  9. צורת הגשה נוספת:
  10. ניתן להעביר לכלי אפייה משומן, לפזר מעל פרורי לחם ולהכניס לתנור שחומם מראש לאפייה ב-180 מעלות. לאפות עד לקבלת צבע זהוב, בערך 15-20 ד'.
  11. שימו לב:
  12. ניתן להשתמש בשמנת משיבולת שועל עליה המלצתי בסרטון הקודם ואז אין צורך בהוספת מים וקוזו.
Recipe by משפחה בריאה at http://www.healthyfamily.co.il/mac-and-cheese