ירקות בתנור עם פרורי מצה
מחבר: 
 
מרכיבים
  • 1 כרישה חתוכה לעיגולים
  • 1 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
  • 2 קישואים מזן זוקיני חתוכים לחצאי עיגולים
  • 2 בצלים אדומים חתוכים לרבעים
  • 2 שומר חתוכים לפלחים
  • 2 בטטה חתץוכות לקוביות גדולות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • מעט מלח
  • לפרורי המצה:
  • 2-3 מצות טחונות מקמח כוסמין מלא (או ¾ כוס פרורי מצה מקמח מלא)
  • ¾ כוס תערובת אגוזים וזרעים טחונים – אגוזי מלך, שקדים גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת,
הוראות הכנה
  1. שמים בתבנית את הכרישה, הכרובית, הקישואים, הבצל והשומר, מוסיפים 3 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומכניסים לתנור לאפייה עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון זהוב.
  2. בינתיים מערבבים את פרורי המצה ותערובת האגוזים בקערה נפרדת.
  3. מוציאים את הירקות מהתנור, מוסיפים את השום, הלימון, המלח והפטרוזיליה ומערבבים.
  4. מפזרים מעל את תערובת האגוזים ומכניסים לתנור לעוד 15 ד'.
Recipe by משפחה בריאה at http://www.healthyfamily.co.il/pesach-tips