אחת מהעוגות הטעימות שעשיתי היא עוגת שוקולד, שבמקום קמח אני משתמשת ב… שעועית שחורה 🙂
כן!
זו אחת מעוגות השוקולד הטעימות ביותר שתטעמו.
בדיון שהתקיים בפייסבוק השבוע נשאלה שאלה "האם למישהו יש מתכון טוב לעוגה שמכילה קמח מלא?" וידיד יקר ענה כך:
אז נכנסתי למטבח, טחנתי, צילמתי, ערבבתי, צילמתי, אפיתי ושוב צילמתי, והכנתי לכם את המתכון הבא על מנת שתוכלו להנות גם אתם מהטעם הנפלא.
אז תכינו את המצרכים הבאים:
דבר ראשון יש לטחון את השעועית השחורה
ואז להוסיף את שאר הרכיבים של העוגה ולהמשיך לטחון.
אני לא אוהבת כל כך מתוק והמתיקות של הדבש וסוכר הקוקוס הספיקו לי. אם אתם רוצים יותר מתוק – הוסיפו עוד סוכר קוקוס. לטעמי אין צורך.
זה אמור להראות כך:
להעביר לתבנית מכוסה בנייר אפייה:
ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 35-40 דקות:
להוציא ולקרר על רשת.
בינתיים להכין את הרוטב. אלו הרכיבים של הרוטב – 2 מרכיבים בלבד:
להמיס את הרכיבים של הרוטב. אפשר בכלי זכוכית במיקרו, ולערבב כל 30 שניות, ואפשר על קערת מים רותחים על הגז.
לשפוך על העוגה, לקרר, ולהנות!
ולמתכון…
- רכיבים לעוגה:
- 2 כוסות שעועית שחורה מבושלת (אפשר מונבטת)
- 4 ביצים
- ¼ כוס שמן קוקוס
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס דבש
- ¼ כוס סוכר קוקוס (אפשר יותר אם רוצים שהעוגה תהייה מתוקה יותר)
- ¼ כוס אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- ½ כפית סודה לשתייה
- לרוטב:
- ½ כוס שוקולד צ'יפס מאיכות טובה
- ¼ כוס חלב שקדים
- לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- לטחון במעבד מזון את השעועית השחורה עד לקבלת מחית.
- להוסיף את שאר החומרים ולהמשיך לטחון עוד 1-2 דקות.
- להעביר לתבנית אפייה מאורכת שמכוסה בנייר אפייה
- לאפות כ- 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי
- להוציא ולקרר.
- לרוטב
- להמס את השוקולד עם החלב או בכלי זכוכית במיקרו או על מים חמים על הגז.
- לשפוך על העוגה הקרה ולקרר.
אני מחכה לראות מי האמיץ מבניכם להכין את העוגה?
מחכה לראות תמונות. העלו את התמונות של העוגה שהכנתם לדף הפייסבוק שלנו
ואם אתם רוצים עוד מתכונים כאלו, טיפים ורעיונות – הצטרפו אלי והיו חלק מחברי מועדון "בון אפטיט".
באהבה
איילת
תודה גדולה!!! נמנית על המעריצים שלך, משתתפת ביימי עיון ותמיד מתפעלת מהנדיבות שלך והשמחה לשתף את כולם
רוני
תודה יקירה 🙂
השאלה היא 2כוסות שעועית לפני או אחרי הבישול?
שושנה יקרה,
בדיוק כמו שכתוב – 2 כוסות שעועית מבושלת. ז"א אחרי בישול.
בהצלחה!
פשוט מושלם!!
האם אפשר להקפיא?
היי איילת יקרה!
תודה רבה על המתכון:
בהחלט הולכת להכינו ב ה ק ד ם !
רק שתדעי כי בזכותך
התחלתי לפזר את הערפל
של חוסר מודעות טוטלית
בכל הקשור לתזונה בריאה!
חלב שקדים רב זרם מאז
ואפילו הספקתי להיות מלווה
לתזונת רוא:-))
אבל אני זוכרת כיצד הכל התחיל
ממי קלטתי את קרן האור הראשונה
של המודעות למה נכנס לפה שלי!
מ מ ך!!!
תחילה, דרך סרטונים חינמיים
המסקרנים וממלאי ההשראה
אח"כ המשכתי למדריך השלם שלך
ולבסוף, גם הפכתי ללקוחה משלמת
כאשר רכשתי ממך קורס של "מזווה…"
ממש נהניתי מההרצאה על כוחם של הירוקים!
ובכלל, כיף גדול לקרוא את התכנים שלך
ספוגי ידע מעשי ונדיבות מכל הלב!
חחח…
לנוכח כל אלה, עכשיו מרגיש לי קצת מוזר
שמפרגנת לך רק עכשיו:-))
שוב, תודה רבה, יקרה!
וסופ"ש סופר מהמממםםם:-))
ואו, איזה מרגשת שאת !
ריגשת אותי מאוד יקירה.
תודה על שעצרת לרגע לכתוב לי.
נתת לי כח להמשיך ולעשות.
חיבוק גדול!
הי אילת,
כמה זמן לבשל את השעועית השחורה?
תודה 🙂
הי רונית יקרה,
הבישול בסיר רגיל (לא לחץ) לוקח לי בערך 70-90 דקות.
עד שהשעועית מתרככת.
יום נפלא
איילת
איילת יקרה אפשר להמיר את סוכר הקוקוס בסוכר קנים?
הי, לא ניסיתי, אבל נראה לי שלא צריכה להיות בעייה. שווה לנסות
תודה איילת, באמת אומץ!!! אנסה!
האם אפשר להחליף סוכר קוקוס בסוכר קנים אורגני או בסילן ללא סוכר? האם את חלב השקדים אפשר להחליף בחלב אורז או שיבולת שועל?
תודה,
איילת.
הי איילת יקירה,
כן. אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קנים ואת החלב בחלב אחר.
ספרי לי איך יצא 🙂
איילת
מה המיוחד בשעועית שחורה?
(מעבר לכך שזה לא רגיל, וזה להכניס חלבוו בדלת האחורית….).
יש לך מתכון לעוגה ללא ביצים?
טלי יקרה,
שעועית שחורה –
הרבה יותר בריאה מכל קמח (גם אם הוא מלא)..
מלאת חלבון,
מלאה בסיבים תזונתיים מסיסים ולא מסיסים
נוגדי חמצון
סידן וברזל בכמות גדולה
ועוד.
אין כמו קטניות. אחת מקבוצות המזון הבריאה ביותר.
לגבי מתכון בלי ביצים – אולי בהמשך.
יום נפלא
איילת
אז יש מתכון ללא ביצים? אלרגיה פה…
נראה מצויין! ברור שבריא מאוד.
אנסה בשמחה.
תודה רבה
באהבה 🙂
היי איילת,
תודה רבה רבה על המתכון….נראה מצויין!
כטבעונית אני שמחה שזה כנראה ללא גלוטן אך מצד שני יש שם 4 ביצים.
האם השעועית לא מתנהגת כמו עדשים? חייבים את הביצים?
מקסימום אנסה אותה עם תחליף ביצים. מה את מציעה?
עדה יקרה,
לא ניסיתי ללא ביצים, לדעתי יש להן תפקיד חשוב במרקם העוגה.
ממליצה לך לנסות עם תחליף ביצים.
אשמח לשמוע מה התוצאה
איילת
איילת, זה נראה ונשמע נהדר. בטוח אכין אותה.
יש לסינים קינוח שעשוי משעועית שחורה. אכלתי
אותו בזמנו וניסיתי לשחזר ולא כל כך הצליח לי.
אז הנה מתכון לקינוח עם שעועית שחורה.
מקווה להכין בסופש ולספר לך חוויות.
היום יש לי סדנת דגנים וקטניות כך שיש לי מלא שעועית שחורה בבית.
חיבוק גדול וד"ש.
תודה רבה שושי יקרה!
איזה כיף לקבל פרגון ממך 🙂
מחכה לשמוע חוויות.
איילת
היי איילת,
תודה על המתכון
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן?
הי שרי יקרה,
לדעתי אפשר להחליף.
לא ניסיתי לכן אני לא יכולה לומר לך מה יהיה הטעם עם סילן אבל לא נראה לי שצריכה להיות בעייה.
איילת
נראה מצויין!
הבעיה שלי היא שהבת שלי לא סובלת קוקוס, לא חלב, לא סוכר, אפילו לא את הטעם הקלוש ביותר שמזכיר קוקוס, גם אם לא מגלים לה.
האם יש עצה להשתמש בסוכר ושמן אחרים ולשמור על אותו מרקם?
תודה רבה!
הי!
את יכולה להחליף את שמן הקוקוס בשמן זית מזן ארביקינה (שהטען שלו עדין) ובסוכר קנים.
המרקם יהיה קצת שונה כי סוכר הקוקוס נותן לעוגה מרקם קרמלי.
אבל שווה לנסות.
איילת
עושה חשק להכין! אפשר לטבען את המתכון? בלי ביצים?
הי קארין יקרה,
מזמינה אותך להכין את המתכון עם תחליפי ביצים ולספר לי איך יצא.
בהצלחה!!
ענק! לא פעם ראשונה שאני נתקלת ב"פטנט" הזה, אבל הפעם אני חדורת מוטיבציה לנסות.
יש מצב לוותר על הציפוי? האם העוגה טעימה גם בלעדיו? ואם לא, איזה שוקולד צ'יפס איכותי יש בארץ? מניסיוני, זה שבסופר הוא ממש לא בריא
מיכל יקרה,
הציפוי ממש ממש מוסיף לעוגה.
אני קונה שוקולד צ'יפס בחנויות מתמחות לאפייה, כזה עם 60-70% קקאו.
יש גם שוקולד איכותי לחברת פוקה.
בהצלחה!
ספרי לי איך יצא.
איילת
שלום לך איילת,
העוגה מוכרת לי זה מכבר, ממליצה מאוד, גם טעימה וגם מזינה,
כה לחי!
תודה רחלי!
היא אכן טעימה.
השעועית מזינה, אבל יש בה הרבה סוכר, כך שלא הייתי מסתכת עליה בתור מאכל מזין 🙂
אבל בתור קינוח מדי פעם היא אכן בריאה יותר וטעימה.
איילת
היי אילת,
ניסיתי כבר ממרח שנקרא אנקו-שמכינים משעועית אזוקי-ולא כ"כ הצליח.
הפעם -זו עוגת שוקולד שממש מאתגרת אותי לנסות שוב…
האם אפשר להכין את העוגה הזו משעועית אזוקי( יש לי כבר מונבטת בפריזר)
או שחייבים שעועית שחורה?
והיכן בכלל משיגים בירושלים שעועית שחורה?
הציפוי ממש משדרג או שאינו הכרחי?
מצפה מאוד לתשובותיך,למדתי ממך הרבה…..
ואח"כ…ארוץ להכין לשבת !
רק ברכות
רחלי
הי רחלי,
אני לא בטוחה, לדעתי שווה לנסות. חשוב רק ששעועית האזוקי תהייה ממש מבושלת רכה.
ממליצה מאוד על שעועית שחורה, אבל את יכולה לנסות עם אזוקי ולספר לי איך יצא.
בירושלים יש בכל בית טבע שעועית שחורה, וגם בשוק בחנויות מתמחות כמו בשקביץ, מזרחי פיצוחים וכד'.
איילת
היי איילת,
יש אפשרות להחליף את הביצים במשהו ולהגיע למתכון טבעוני?
הי גלי יקרה,
כפי שכתבתי בתגובות למטה, אני לא ניסיתי לעשות בלי ביצים כך שאין לי מושג איך תתקבל העוגה עם תחליפים.
את מוזמנת לנסות ולספר לי 🙂
איילת
היי איילת
העוגה נראית מעניינת… 🙂 אנסה אותה.
מזה סוכר קוקוס והיכן משיגים ?
ערב טוב
רחל
הי רחל יקירה,
אני קונה את סוכר הקוקוס בחנות הטבע.
זהו סוכר שמופק מקוקוס.
האינדקס הגליקמי שלו נמוך יותר מסוכר רגיל.
הי איילת,
תודה על המתכון, מחכימה רבות בזכותך . נראה לך שאפשר להחליף בעדשים שחורות או שזה לא ממש לא רלוונטי?
תודות!!
תודה מירי יקרה,
לא ניסיתי עם עדשים.
התחושה שלי שהמרקם יהיה פחות חלק, אבל אני לא בטוחה.
שווה לנסות ולבדוק.
והסוכר , אוי הסוכר!
הכל עניין של מינון, איזון וגיוון.
השאלה היא כמה אוכלים אנחנו סוכר במהלך היום?
הגוף שלנו עמיד יותר ממה שנדמה לנו 🙂
האם אפשר שעועית אדומה?
הי אופירה,
אני לא ניסיתי עם שעועית אדומה אבל לטעמי זה יכול לעבוד מצויין.
ספרי לי איך יוצא 🙂
אני מאוד אוהבת אתגרים ובמיוחד שהמרכיבים בריאים ברור שאנסה ואראה לכם באתר איך יצא לי. תודה תודה לך על השיתוף כל הכבוד לך.
באהבה לורה יקירה!
הכנתי. פשוט נהדר!! המרתי חלק מכמות הדבש במייפל(סתם כי לא היה לי מספיק דבש)
איזה כיף לשמוע נעמה יקרה!
לדעתי אפילו מייפל יכול להיות מוצלח יותר 🙂
שמחה לשמוע שזה עבד מצויין!
ניסיתי ….
יצא משובח ! !!!!
מרקם לח ונעים…צריך לשחק עם המתיקות…..
יהיה מצויין אם תצליחי לעדכן את המתכון ללא הביצים….
תודה 🙂
שמחה שאהבת אורנית!
אצלנו העוגה הזו היא להיט 🙂
עשיתי עם שעועית אזוקי ו2 ביצים במקום 4. יצא מהמם!
תודה על העדכון מיכלי!
כיף לשמוע!
מאמצת את ההמלצות 🙂
ואני ממש שמחה שאהבתם את העוגה
ניסית את זה?
http://www.101cookbooks.com/archives/amazing-black-bean-brownies-recipe.html
שלום איילת
בזמן האחרון נחשפתי לספרך המעניין והמעשיר, בעקבותיו נכנסתי לאתר ושמחתי למצוא את מתכון העוגה המופלאה הזאת. מיד עשיתי ובדיוק לפי ההוראות חוץ מסוכר קוקוס שלא מצאתי והחלפתי אותו ב 5 תמרים וסירופ מייפל טהור.
יצא טעים ביותר!!!
זו העוגה היחידה שלא גורמת לי לאכול את כולה ברגע אחד, אוכלת פרוסה שמשביעה אותי מבחינת המתוק. תודה
אביבה יקרה, איזה כיף לשמוע!
תודה ששיתפת. זו גם אחת העוגות האהובות עלי 🙂
תודה על כל המילים החמות. אני שמחה שאהבת את הספר וקיבלת ערך.
המון בריאות
איילת
הכנתי את העוגה ויתרה מאוד טעימה 🙂 האם ניתן להקפיא אותה?
כן, בטח!
איך השעועית יצאה במרקם מימי? זה נהיה עיסה יבשה כזו… גם טוב?
שלום!
שכחתי לשים תמצית וניל… עד כמה זה קריטי?
והעוגה כרגע בתנור אבל הריח שמופץ בבית לא משהו… זה נורמלי?
הי,
תמצית הוניל לא קריטית. רק מוסיפה עוד טעם.
הריח שמופץ בבית אמור להיות ריח טוב. ריח של עוגת שוקולד
נראה עוגה מושלמת
אבל מה יכול להחליף את הביצים?
יוצאת מעולה!!
האם אפשר להכין גם משעועית לבנה?
לקחתי סיכון ועשיתי אותה רק במקום שמן קוקוס לקחתי שמן ענבים.יצא טעים והעוגה גבוהה.
תודה רבה איילת. הייתי מצרפת תמונה אבל אין אופציה
איזה כיף לשמוע לילי!
תודה על העדכון
וכל הכבוד על האומץ 🙂
היי אילת מתכון נפלא!!!!
אני מכינה אותו כל שבת ..
הכנתי 1:1 הוספתי קצת תמרים למתיקות אבל לא יודעת… לא כזה טעים לי זה לא עשה לי וואוו בבטן ואפילו לא בא לי ביס נוסף 🙁 אוף ציפיתי לעוגה ממש טעימה ומפתיעה.
הי עינב,
חבל לי לשמוע, אבל על טעם וריח…
אולי זה משהו שצריך להתרגל אליו.
טעים מאד! תודה רבה על מתכון מצוין
בשמחה!
אני שמחה שאהבת!