מתכונים בריאים לכל החודש!
ניתן לעשות את כל ההכנות מראש, להקפיא, וביום הבישול
רק להפשיר ולבשל
הי יקרים,
שמחה להביא בפניכם את מדריך מספר 11!
מה החודש במדריך?
- שלבי הכנה לקיצור זמן במטבח
- שייק שוקולד ושקדים
- סלט קינואה הכי טוב בעולם
- כרובית שלמה אפויה בתנור
- עוף בגריל
- קוסקוס דוחן עם מרק חומוס
- פטריות קריספיות "מטוגנות"
- צ'ילי ירקות (מצורפת גירסה טבעונית)
- קינואה עם ברוקולי ואוכמניות מיובשות
- סלמון (או שעועית לבנה) ותרד ברוטב קארי – קוקוס (מצורפת גירסה טבעונית)
- מוקפץ מהיר של שעועית לבנה ועלים ירוקים
- סלט סלק צלוי עם אספרגוס
- רוטב פיסטוקים וחרדל דיג'ון
- רשימת קניות להכנה ולבישול
- חשוב לדעת – אוכלים בחוץ
שייק שוקולד ושקדים
השייק הזה הוא אחד מהשייקים המפנקים ביותר. מי לא אוהב שוקולד? ויחד עם השקדים ושאר המרכיבים מקבלים שייק מתקתק, שוקולדי, עשיר וטעים.
סלט קינואה הכי טוב בעולם
את הסלט הזה למדתי מהשף האהוב עלי, ג'יימי אוליבר (השף הערום – אם אתם מכירים). הוא עשה את הסלט הזה עם פסטה. אני שיניתי את הפסטה בקינואה ושיניתי כמה רכיבים שהיו פחות בריאים לנו, והתקבל סלט מעולה!
כרובית שלמה אפויה בתנור
הכרובית הזו לא רק שהיא טעימה מאוד, היא גם יפה ומרשימה ביותר! כל כך פשוטה להכנה אבל נראה מדהים ולכן מתאימה מאוד לארוחות חגיגיות ולארוח.
עוף בגריל
אחד המתכונים האהובים ביותר עלי ועל בני ביתי. ממש כמו העוף בגריל שמוכרים ברשתות המזון, אולם הרבה יותר בריא (ללא מונוסודיום גלוטמט שבד"כ קיים בעופות הקנויים) והרבה יותר טעים! אני מאוד אוהבת את שיטת הבישול הזו במתקן הגריל, שאותו ניתן למצוא בכל חנות לכלי בית, כי כל השומן מטפטף לתבנית.
קוסקוס דוחן עם מרק חומוס
הדוחן הוא דגן הרבה הרבה יותר בריא לגוף מאשר הקוסקוס. הקוסקוס עשוי מחיטה, שהינה אלרגנית ומכילה גלוטן, ולכן כל פעם שיש לי אפשרות, אני משתדלת למצוא תחליף לחיטה. הדוחן, בבישול נכון, נראה כמו קוסקוס. הטעם שלו שונה קצת, וילדים לפעמים צריכים להתרגל אליו, אבל אני מאוד מאוד אוהבת אותו. המרק מתקתק וזהוב וטעים.
פטריות קריספיות "מטוגנות"
הפטריות האלו ממש ממש לא מטוגנות אלא אפויות בתנור. הן טעימות מאוד ומפתיעות כל מי שטועם.
צ'ילי ירקות
המנה הזו עשירה מאוד ומכילה כמות גדולה של חלבון. אפשר לעשות אותה חריפה יותר או פחות, בדיוק כמו שאתם אוהבים. מאוד טעים להגיש אותה עם אורז מלא.
קינואה עם ברוקולי ואוכמניות מיובשות
את המנה הזו אפשר להגיש קרה כסלט או חמה כתוספת. היא צבעונית והרוטב שלה נותן טעם מיוחד מאוד.
סלמון (או שעועית לבנה) ברוטב קארי-קוקוס
מנה יפיפיה וטעימה! גם המנה הזו פשוטה מאוד להכנה, מאוד מרשימה ומאוד טעימה – ולכן גם המנה הזו מתאימה לארוחה חגיגית (למרות שאני אוהבת לאכול אותה כל השנה…)
מוקפץ מהיר של שעועית לבנה ועלים ירוקים
מה יכול להיות יותר טוב משילוב בין קטנייה לעלים ירוקים? שתי קבוצות שנחשבות למאכלי-על ולכן המנה מאוד מאוד בריאה, משביעה, מכילה כמות גדולה של חלבון וערך תזונתי. וטעימה מאוד! טעים מאוד לאכול אותה עם טחינה.
סלט סלק צלוי עם אספרגוס
מנה יפה וחגיגית. הצלייה של הסלק נותנת לו טעם עמוק ומתוק יותר מאשר הבישול במים. הסלט צבעוני, ורוטב ה"גבינה" הלבן מהווה תוספת טעימה ביותר לסלט.
רוטב פיסטוקים לחרדל דיג'ון
עוד רוטב מצויין לסלט שיכול ללכת עם כל סוג של סלט וגם להוות מטבל לפרוסות ירקות.
הנה המדריך, המתכונים ורשימת הקניות של כל אלו:
לחצו כאן להורדת המדריך:
ארוחות בריאות + שייק לבוקר + רוטב לסלט + סלט
מתכונים ורשימת קניות
עדיין לא מנויה לבון אפטיט? לחצי כאן להצטרפות |