והפעם השאלה הגיעה מחן, לקראת חג השבועות ששואלת:
איילת שלום,
אשמח לחוות דעתך על המוצר שמנת טופוטי – ראי קישור מצורף:
כשקראתי את הרכיבים, די נבהלתי ממה שזה מכיל, ואני תמהה אם אכן המוצר בריא כמו שממליצים עליו?! . . .
האם ישנו מוצר אחר טבעי ובריא שאת ממליצה, למען יהיה אפשר להכין עוגות ומטעמים נוספים אחרים לקראת חג השבועות?
תודה רבה מראש,
חן
תמלול מלא של הסרטון
אחרי שחן שלחה לי את הקישור למוצר בחנתי את הרכיבים וגם אני נבהלתי.
הנה, אלו הרכיבים שכתובים על המוצר:
אז השאלה – האם המטרה מקדשת את האמצעים?
ז"א חג שבועות, ברור, רוצים חלבי ורוצים טעים, זה ברור, אבל האם זה מחייב אותנו להשתמש במאכלים שלא רק שאין להם ערך תזונתי, אלא אפילו גורמים לנזק?
ממש לא.
אפשר לחגוג את חג השבועות עם מאכלים טעימים שלא יוצרים נזק.
והיום בסרטון אני רוצה לתת לך חן אופציות בריאות וטיפים מעולים ופשוטים מאוד להשתמש בבישולי החג.
מי שמכיר אותי יודע שאני לא ממליצה להרבות באכילת מוצרי חלב וגבינות ורק על הנושא הזה אני יכולה לתת הרצאה שלמה (הרצאה שלמה על מוצרי חלב וסידן – כאן) ואין מישהו שיותר אוהב גבינות ומוצרי חלב ממני. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שבאכילה יומיומית של מוצרי חלב נוצר נזק.
לא פעם ראיתי אצלי בקליניקה, איך הפסקת אכילת מוצרי חלב עושה שינוי מדהים בבריאות של מטופלים, ואפילו על עצמי! אני סבלתי ממגרנות כל החיים שלי, עד שהן הובילו אפילו למצב של שיתוק בחצי גוף, בלי שיכולתי לדבר או לזוז. שנים אחרי כן, הפסקתי לצרוך חלב וגבינות, ובלי לשים לב המגרנות נעלמו ולא חזרו עד היום.
אז יש ויכוחים לכאן ולכאן, אני לא ממליצה לאכול כמות גדולה של חוצרי חלב ביומיום.
אז מה נעשה בשבועות? חג החלב?
יש תחליפים.
- קודם כל במקום חלב פרה אפשר להשתמש בחלב סויה, או שקדים, או קוקוס, או חלב אורז או שיבולת שועל – יש היום מבחר עצום בשוק.
- לאחרונה גיליתי שמנת לבישול על בסיס של שיבולת שועל או אורז מלא. והיא נהדרת! לא מזמן כשארחתי הכנתי פסטה ברוטב שמנת ופטריות ואף אחד לא הרגיש שזו לא שמנת אמיתית. פשוט טעים!
- לעוגות גבינה אפשר להשתמש בטופו מיוחד שנקרא טופו משי. Silken tofu. זה טופו רך מאוד שאפשר להשתמש בו לעוגות ומטבלים ורטבים.
- ואם מדברים על מטבלים – אז אני מאוד אוהבת להשתמש בשמרי בירה לקבלת הטעם הגבינתי. אלו פתיתים, ממשפחת השמרים, אולם הם שונים מהמשרים של האפייה ולא תופחים, ויש להם טעם נהדר של גבינה. הם מכילים ערך תזונתי גבוה, יש בהם הרבה חלבון, ברזל, אבץ, אשלגן, זרחן וויטמינים מקבוצת B. והם טעימים! אני מתבלת איתם פופקורן במקום במלח, ואפשר להכין איתם מטבל יחד עם הטופו המשי, לטחון, להוסיף שמרי בירה ועשבי תיבול ויש מטבל גבינתי מעולה!
נחזור רגע לעוגות הגבינה:
- בסיס מצויין לעוגה במקום גבינה יכול להיות אגוזי קשיו. פשוט להשרות אותם במים ללילה, ואח"כ לטחון בבלנדר חזר עם מים לקבלת קרם. אפשר להמתיק עם מייפל אמיתי, ויש בסיס מעולה לעוגה. יש המון מתכונים באינטרנט.
- הרבה פעמים מסמיכים עוגות גבינה עם קורנפלור – אז אני רוצה להכיר לכם שחקן חדש במקום קורנפלור. הקוזו.
הקוזו הוא שורש של צמח וברפואה הסינית והיפנית משתמשים בו לטיפול בתופעות מגוונות – כמו כאבי ראש, הורדת לחץ דם הורדת רמות כולסטרול, טיפול במערכת העיכול, חיזוק הלב וכלי הדם, הקלה בתופעות גיל המעבר, בניית העצם ועוד. והיתרון שלו שהוא מסמיך בדיוק כמו הקורנפלור. הקורנפלור הוא סתם פחמימה ריקה, כמו סוכר, בלי ערך תזונתי גבוה. אז למה לא להשתמש בקוזו שיעלה את הערך התזונתי של כל מאכל שאנחנו מכינים?
את כל המוצרים ניתן לרכוש בחנות הטבע!
אז יש המון מה לעשות חן, אפשר לחגוג את חג השבועות בלי לפגוע בבריאות.
עכשיו אני אשמח לשמוע מכם:
- האם יש לכם טיפ בריא או מתכון בריא וטעים לחג השבועות?
אם כן אשמח שתשתפו איתנו כאן למטה בתגובות.
המשיכו לחיות את החיים עם הרבה אהבה ועוצמה, המשיכו ליהנות מהיופי המדהים של העולם, ותנו לעצמכם את הטוב ביותר שאפשר.
תודה שהייתם איתי ונפגש בפעם הבאה,
באהבה,
איילת
לקבלת שפע מתכונים בריאים כל חודש – לחצו כאן
הי איילת, איפה ניתן לקנות את המוצרים האלו?
הי ריבה, ניתן לרכוש את המוצרים בחנויות הטבע.
אם אכין את העוגה מהמוצרים שציינת או ממתכון שנקווה מאוד שתעלי, האם לא יורגש שזה לא מגבינה או יותר נכון, האם יחשבו שזו עוגה רגילה כי לא יבחינו בהבדל?
הי ריבה,
זה כן יהיה שונה.
לגבינה יש את הטעם שלה, ולכן הטעם יהיה שונה.
יש באינטרנט המון מתכונים של עוגות גבינה טבעוניות.
ממליצה לך לחפש מתכון טוב.
חג שמח
הי ריבה,
יש הבדל בטעם.
לגבינה יש את הטעם שלה ולטופו יש את הטעם שלו.
אולם גם התחליפים טעימים מאוד.
חג שמח!
איילת יקרה, תודה רבה על הטיפים שלך. שעוזרים לי מאוד בבחירת המוצרים שבהם אני משתמשת.
אשמח אם תוכלי בבקשה לתת לנו מתכון לעוגת גבינה בריאה וטעימה.
תודה מראש
חג שבועות שמח
מרווה
תודה מרווה.
יתכן ואעלה בהמשך מתכון לעוגת גבינה.
חג שמח!
שלום לך חן שמחתי לשמוע .שיעור על נאמר .
שאלה היא והרכבים הם כשרים לאכילה .
ומה השגחת שם .
ואיפה ניתן להשיג תודה רבה על תגובה שלום. .אוריאל
הי אוריאל,
לצערי אני לא יודעת לומר לך איזו כשרות יש למוצרים אלו.
ניתן לבדוק בחנויות הטבע.
חג שמח!
תודה רבה איילת!
את פותחת לי את העיניים בכל פעם מחדש, לרעיונות חדשים ולמוצרים חדשים ובריאים למטבח.
תודה כי בזכותך אני וכל משפחתי (שלושה ילדים קטנים) נהנים לאכול בריא!
ענת
תודה רבה ענת!
איזה כיף לשמוע 🙂
חג שמח!
תודה לך מוצרים שלא כולם מוכרים לי עכשיו אשתמש בהם בשביל להנות מבריאות טובנה משלמים יותר חבל שזה כך
יונה יקרה,
אני בוחרת להסתכל על זה כך:
איזה כיף – עכשיו יהיה לי גוף בריא יותר!
חג שמח
תודה על הטיפים המועילים. שאלתי: בשימוש בקוזו במקום בקורנפלור, האם הכמויות זהות? אם כתוב במתכון 2 כפות קורנפלור, פשוט לשים 2 כפות קוזו?
הי שרה,
כן.
חג שמח!